1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Євстратій Зоря: Архієрейська нарада РПЦ винесла священнослужителям УПЦ смертний вирок

Євстратій Зоря: Архієрейська нарада РПЦ винесла священнослужителям УПЦ смертний вирок

“Митрополит” ПЦУ Євстратій Зоря заявив, що учасники Архиєрейської наради РПЦ, яка відбулася 19 липня, винесли священнослужителям УПЦ “вирок смертної кари з відтермінуванням виконання”. Про це він написав на власній сторінці у Фейсбук.

Зоря написав також, що священнослужителі УПЦ вже нібито в розколі, варто лиш зачекати оформлення відповідного рішення.

“Тому, дорогі владики і отці МПвУ, які так бояться «опинитися в розколі», що різними хитрими способами далі тримаєтеся МП всупереч моралі та здоровому глузду, але перестали публічно згадувати Гундяєва на службі: ваш патріарх вже вирішив, що ви – безсовісні розкольники. І тепер лише питання часу і настрою Гундяєва – коли це рішення буде оформлене папірцем”, – заявив “митрополит” ПЦУ.

Попередній запис
Кирило Говорун: І УПЦ, і РПЦ намагаються переконати самих себе і свої спільноти в тому, чого немає
Наступний запис
Адвокат: На суддю чинять психологічний тиск, щоб вона не ухвалювала законних рішень

2 коментарі. Leave new

  • Християни зобов’язані вбивати загарбників. Це безгрішно. «Вбивати недозволено, але винищувати ворога на війні і законно, і гідно похвали; тому ті, що відзначилися в боях удостоюються великих почестей, і їм споруджуються пам’ятники, що сповіщають про їх заслуги.»
    — Святитель Афанасій Великий, «Послання до ченця Амуна», яке було затверджено як загальноцерковне православне християнське вчення на VI і VII Вселенських Соборах. Ісус Христос безгрішний захищав власну людську гідність заборонивши бити себе до судового рішення. Казав Ісус, що неможливо пограбувати сильного, якщо він не зв’язаний. Тому захищаємо себе, власне майно і державу. Апостол Павло згадує Самсона серед святих праведників. Бог вернув Самсону надприродну силу, по його молитві, для звершення самогубства зі знищенням знаті ворогів. Воїни УПА останньою кулею вбивали себе, щоб в катівні не зрадити друзів, вони мабуть святі. Ми зобов’язані брати приклад з безгрішного Ісуса Христа. Ісус Христос, згідно біблійних пророцтв ( 2 Солунянам 2:8), вб’є антихриста. Отже буває безгрішне вбивство людини. Якщо путін антихрист , то його вб’є сам Ісус Христос. Війна захисту священна.

    Відповіcти
  • Ілля Юрченко
    25 липня 2023, 13:20

    Головне, щоб Вам не був винесений вирок Христом, зважаючи , на те як ви кувалдою вибивали двері у Спаському Соборі, навіщо це робити, якщо Ви справжня Церква, а не Кіріл і Путін, я так розумію це тягнеться досвід ще з часів крестових походів, Папи також вважали, що мечем можливе звернути людей до Бога, Господи прости та помилуй, вибачте, дуже Вам шкода, Ви повинні бути розумніше за політиків , і не робити тих речей, які робили у стінах верховної ради- блокувати трибуни, бити голову верховної ради, вбивати охорону біля верховної ради, підпалювати димові шашки у верховній раді, рвати бюлетні для голосування, взагалі, мені шкода в цілому Україну, у нас інколи що деякі представники влади, що деякі політики ведуть себе так, що постає питання , а хто дозволив себе так вести, враховуючи, що є використання коштів державного бюджету, Господи прости та помилуй

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее