1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет: Епіфанію потрібний не я, а моє майно

Філарет: Епіфанію потрібний не я, а моє майно

Керівник УПЦ КП Філарет Денисенко заявив, що сутність боротьби між ПЦУ і УПЦ КП зводиться лише до боротьби за майно Київського патріархату. Про це «патріарх» розповів в ефірі Громадського.

«Через що йде боротьба між ПЦУ, очолюваної митрополитом Епіфанійєм, і УПЦ КП? Через майно, – сказав він. – Митрополит Епіфаній хоче заволодіти майном Київської патріархії. І тому сутність зводиться до боротьби за майно. Якби я його віддав, то їм патріарх і не потрібен. А це значить, що вони турбуються не тільки про духовне, скільки про матеріальне».

Філарет, однак, запевняє, що «Київської патріархії» належить все те, що належало і раніше.

«Вони можуть вважати, що це їхнє майно, але воно документально належить не їм, а Київської патріархії, – додав він. – Наприклад, це приміщення, в якому ми зараз находімся, – цей будинок побудований мною ще в 1975 році. І, згідно з рішенням міської ради, належить як власність Київської патріархії. Так само будинок на Десятинній 3/5 є власністю Київської патріархії, тому що він побудований на кошти разом з інвестором. Вони можуть приймати будь-які рішення, але документи про власність – у нас».

При цьому судових рішень про те, що майно «Київської патріархії» належить ПЦУ – немає, а є лише бажання і заздрість глави ПЦУ Епіфанія Думенка.

Попередній запис
Бородянський: Розривати договір з Лаврами УПЦ немає підстав
Наступний запис
Епіфаній наніс удар Михаїлу… За те, що відсвяткував Різдво за новим стилем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.