1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Канонічний вінегрет та спроби зупинити «єпископський принтер» Філарета

Канонічний вінегрет та спроби зупинити «єпископський принтер» Філарета

У «ПЦУ» нарешті звернули увагу на «єпископський принтер» Філарета. Як і за часів своєї «молодості», він штампує одного «єпископа» за іншим: у його новому-старому “Київському патріархаті” налічується вже цілих 9 «єпископів».

«Священний Синод ПЦУ» вивів Філарета зі свого складу і нагадав йому, що він не має права вчиняти будь-які хіротонії, оскільки перебуває «на спокої» з 24 червня 2019 року. Оцініть логіку – заднім числом визначати, що він, мовляв, знаходиться «на спокої»! А як же він міг входити до складу Синоду, будучи на спокої? І керувати єпархією?

«Клірики, іменовані ним позастатутним способом єпископами, не є такими, зроблене для них і зроблене ними – все нікчемне (див. 4 правило Другого Вселенського собору)».

Звучить як анекдот. Взагалі, будь-яка згадка представниками «ПЦУ» канонів може викликати лише гомеричний сміх. Адже всі нинішні єпископи «ПЦУ» – це креатура саме Філарета, який висвячував їх, перебуваючи під забороною! А тепер вони кажуть, що його нинішні дії якось відрізняються від тих, які він робив протягом 28 років, перебуваючи на посаді голови «УПЦ КП».

Уявімо, що Філарет зареєструє свою структуру (а які підстави йому відмовити?), обзаведеться парою сотень тисяч прихожан. І якщо Фанар визнав єпископів «ПЦУ» в сущому сані, то значить повинен визнати і «єпископів» нового «Київського патріархату»! І покаяння не потрібне, правда? Історичні приклади прийняття розкольників, які ви адресуєте УПЦ, вам у поміч.

Взагалі, після того, що патріарх Варфоломій зробив, для нього і «ПЦУ» не повинно існувати поняття неканонічних дій. Дозволено все! Хочеш – розколюй, хочеш – організовуй самочинне збіговисько. Всі “благодатно”! Саме такий логічний висновок з дій Патріарха Варфоломія! Їжте власний канонічний вінегрет, на здоров’я!

Facebook

Попередній запис
Патріарх-Католикос Ілія II зустрівся з новим послом США у Грузії
Наступний запис
Глава Пірейської митрополії ЕПЦ розкритикував висловлювання патріарха Феодора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.