1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Єпископа Гедеона запросили виступити в ООН та Конгресі США

Єпископа Гедеона запросили виступити в ООН та Конгресі США

Після позбавлення українського громадянства та примусової депортації з України настоятель Десятинного монастиря єпископ Макарівський Гедеон (Харон) має намір виступити в ООН та Конгресі США за фактом гонінь на канонічну Українську Православну Церкву з боку керівництва держави.

«Коли це все відбулось, мені телефонували і з Конгресу США, і різні політики, і журналісти CNN, Fox News та решти всесвітньо відомих ЗМІ, – повідомив владика у коментарі «Страна.ua». – Для всіх це стало підтвердженням моїх слів, тих моїх виступів, котрі у мене були в США, що в Україні відбуваються політично-релігійні гоніння. Все, що я казав, фактично влада України прямо підтвердила».

Єпископ наголосив, що він  на 100% громадянин України, «це моя країна і ніхто цього не змінить». З його слів, нині він перебуває у США як український політичний біженець, і багато хто тут просто не може повірити у здійснене свавілля, що «у мене просто нагло відберуть паспорт на кордоні і не впустять у рідну країну». 

«Я раніше казав у цілому про факти утисків, а тепер на собі це все відчув, – зазначив намісник Десятинного монастиря. – Я вже казав у Конгресі США, куди мене запросили деякі конгресмени, про факти дискримінації канонічної Церкви владою України, та передав Держсекретарю США Майклу Помпео та американським конгресменам офіційну заяву УПЦ, у котрій ми просимо розглянути випадки порушення прав та свобод віруючих. Тепер вони бачать живий приклад порушення прав людини. І от зараз я буду проводити у Нью-Йорку та Вашингтоні зустрічі, доносити правду по ситуації в Україні. Мене вже запросили в Організацію Об’єднаних Націй для виступу. Повторно запросили у Конгрес США, щоб я розповів про це свавілля».

Попередній запис
У Полтавській єпархії духовенство та віряни висловили вірність своїй Церкві та її Предстоятелю
Наступний запис
Ми відраховуємо гроші не Москві, а до Пенсійного фонду України, – ієрарх УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее