1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Чеський ієрарх про дії Константинопольського Патріарха: «Слід збагнути, що часи імперій вже завершилися»

Чеський ієрарх про дії Константинопольського Патріарха: «Слід збагнути, що часи імперій вже завершилися»

Архієпископ Михалівсько-Кошицький Георгій, архієрей Православної Церкви Чеських земель і Словаччини заявив 3 лютого 2019 року, що проблеми у православному світі, зокрема і в Україні, виникають через претензії «деяких престолів» на лідерство, однак «вже закінчилися часи імперій, немає імператорських орлів». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «РІА Новини».

«Проблеми в православному світі виникають через претензії деяких престолів стояти вище, ніж інші, але ми ж усі — єпископи Христові, між нами немає різниці. Звичайно, у Предстоятеля є своє служіння, але всякий Предстоятель — перш за все, такий саме єпископ, як усі», — сказав ієрарх під час перебування у складі офіційної делегації Православної Церкви Чеських земель і Словаччини з візитом у Москві.

На переконання архієпископа Георгія, щоб вийти зі складної ситуації, по-перше — потрібно молитися, а по-друге — «всі повинні усвідомити, що таке Православ’я». «Маємо зрозуміти, що вже закінчилися часи імперій, немає імператорських орлів, що Православ’я у сучасному світі має свідчити про Христа — розп’ятого і воскреслого — всім людям. У нашій діяльності повинно бути менше пафосності — потрібно починати реальну роботу з людьми, бути ближче до людей», — пояснив владика.

Також, за словами чеського ієрарха, у Помісних Православних Церков є «загальне розуміння, в чому складність ситуації», що склалася в Україні, та що «є бажання зустрічатися, вирішувати разом це питання». «Будьмо приймати всі рішення соборно, враховуючи і плюси, і мінуси. Це ж у традиціях Православної Церкви. Так ми і повинні завжди робити», — закликав архієрей Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

Попередній запис
Ієрарх Грузинської Православної Церкви: Вимагати автокефалію в Україні можуть тільки віруючі
Наступний запис
Можливість зустрічі реальна — Антіохійський Патріарх Іоанн про проведення Всеправославного Собору

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.