1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет хоче перейменувати УПЦ та забрати православні лаври під свою юрисдикцію

Філарет хоче перейменувати УПЦ та забрати православні лаври під свою юрисдикцію

Глава УПЦ КП на прес-конференції у Луцьку заявив, що однією з умов створення ЄПЦ обов’язково має бути перейменування Української Православної Церкви. «Там нічого українського немає, хто захоче бути в цій Церкві з тих, хто живе в Україні, нехай служать Росії, але знають, що ми ставимося до них як до «п’ятої колони». Це має бути умовою, поставленою перед державою», – заявив колишній митрополит РПЦ.

Крім того, Філарет знову підтвердив наміри забрати у канонічної УПЦ українські лаври. З його слів, завдяки ухваленим у ВРУ законам це зможе зробити держава.

Крім того, у своїй проповіді перед паствою у Луцьку Філарет відверто визнав, що Київський патріархат не визнаний у Православному світі. «Нам цей Томос про автокефалію потрібний як визнання нашої Церкви Вселенським Православ’ям, – заявив очільник розкольників. – Ми молимось, щоб Господь і надалі надихав Вселенського Патріарха не відступати від своїх намірів. І щоб надихнув нашого Президента і Верховну Раду довести цю справу до кінця».

Нагадаємо, у Київському патріархаті заявляли, що не хочуть бути у підпорядкуванні в Константинополя, і що саме Філарета в УПЦ КП хочуть бачити на чолі ЄПЦ.

Попередній запис
У Державному департаменті США розкритикували дискримінацію УПЦ
Наступний запис
Парубій понад годину впрошував Єрусалимського Патріарха підтримати ЄПЦ в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.