1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет пояснив, як Фанар с ПЦУ порушили процедуру ліквідації УПЦ КП

Філарет пояснив, як Фанар с ПЦУ порушили процедуру ліквідації УПЦ КП

Прес-служба УПЦ КП опублікувала документ, названий «Правда про собор у Святій Софії 15 грудня 2018 р.». у тексті за підписом «патріарха» Філарета поетапно розписано, як при проведенні «Об’єднавчого собору» та подальших дій при організації ПЦУ була порушена процедура ліквідації Київського патріархату. Про це повідомляється на сайті УПЦ КП.

Філарет заявляє, що неканонічні вимоги ставились перед ним для проведення об’єднання церков, каже про фіктивність та повну нелегітимність так званого Помісного Собору УПЦ КП у Теплій Софії. У подальшому це привело до незаконності створення Епіфанієм та Синодом ПЦУ ліквідаційної комісії та незаконному зняттю з реєстрації Київської патріархії Міністерством культури України.

Передусім, через поспіх була порушена процедура скликання Помісного собору. Запрошення на подію були розіслані Вселенським патріархом Варфоломієм, а не Київським «патріархом» Філаретом; головував на заході представник Константинополя митрополит Галльський Еммануїл, а не «патріарх» Філарет; також у дійстві на правах делегатів брали участь інші архієреї та священнослужителі Фанару; оригінали протоколу та постанови собору 15 грудня 2018 року знаходяться у Вселенській патріархії у Стамбулі, а не у Києві.

Попередній запис
Громада УПЦ в селі Городок зустріла престольне свято у домовому храмі
Наступний запис
Документ з підписами кількох архієреїв не є підставою для ліквідації УПЦ КП, – Філарет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее