1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет говорив про московський дух та майбутню церковну незалежність від Фанару

Філарет говорив про московський дух та майбутню церковну незалежність від Фанару

Прихильники автокефалії в Україні чекають від Константинополя статусу церкви, котра буде незалежною і від нього самого, і від Москви. Про це заявив глава УПЦ КП, екс-митрополит РПЦ Філарет, виступаючи на заходах пам’яті жертв Голодомору, пише Укрінформ.

«Я хочу зазначити, що у цьому процесі боротьби за утвердження української держави велику роль відіграє Українська православна церква Київського патріархату, так само, як і інші християнські церкви, котрі також активно піклуються про нашу рідну українську землю. І ми нині чекаємо від Вселенського Патріарха Варфоломія визнання Української православної церкви автокефальною церквою, тобто незалежною не лише від Москви, але й від самого Константинополя. Ми будемо незалежні від всіх центрів та отримаємо Томос, від котрого буквально дрижить Москва. Тому що, якщо українська церква стане визнаною автокефальною, то це значить, Москви в Україні не буде, не буде московського духу, а буде царювати українство», – планує Філарет.

Нагадаємо, за останніми інсайдами Філарет взагалі не присутній в «автокефальних розкладах», оскільки у планах Константинополя – відновити в Україні передусім структуру в рамках своєї юрисдикції.

Попередній запис
Предстоятель Албанської Церкви: Необхідно шукати компромісне рішення
Наступний запис
Зоря почав здогадуватись, що у межах автокефальних церков ставропігій не існує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее