1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У храмі села Сутківці спростували брехню «ієрарха» УПЦ КП про вихід громади з УПЦ

У храмі села Сутківці спростували брехню «ієрарха» УПЦ КП про вихід громади з УПЦ

Інформація про перехід під юрисдикцію ПЦУ Свято-Покровського храму УПЦ в селі Сутківці Хмельницької області, котру розповсюдив через Facebook «ієрарх» нової церковної структури Антоній Махота, не відповідає дійсності.

«Ситуація напружена трохи так у селі. Але люди всі налаштовані на те, щоб нікуди не переходити і залишатись у канонічній Церкві. Ні в який розкол не хочуть переходити. Більшість, село все за мною», – розповів СПЖ настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Володимир Степанишин.

Він повідомив, що на підтримку канонічної Церкви підписались понад 200 жителів села. «Після цього почали ходити збирати підписи за ПЦУ», – додав священнослужитель.

У делегацію активістів нової церковної структури увійшли 3 особи, з них один  депутат сільської ради. Люди, котрі виступали за вихід храму з юрисдикції УПЦ, відвідували            його вкрай не часто або взагалі у ньому не появлялись.  Храмів УПЦ КП у Сутківцях немає, зазначив протоієрей Володимир.

«Якщо ви хочете храм – будь ласка, беріть собі вибивайте територію та будуйте», – сказав він.

Священнослужитель пояснив прихильникам нової релігійної організації, що УПЦ – українська Церква і має Грамоту від нині покійного Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ про свою канонічну незалежність. Однак активісти залишились неухильні. При цьому вони хоча й добивалися переходу храму під юрисдикцію ПЦУ, але наполягали на тому, щоб його настоятель залишився служити в їхній церкві.  

Попередній запис
Епіфаній: Лаври можуть перейти в ПЦУ протягом року
Наступний запис
Митрополит Відинський Даниїл: Помісні Церкви повинні відхилити так званий Томос для «ПЦУ» заради збереження Православ’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.