1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У с. Вапнярка суд скасував незаконну перереєстрацію громади УПЦ в ПЦУ

У с. Вапнярка суд скасував незаконну перереєстрацію громади УПЦ в ПЦУ

У Вінницькій області вирішились ще дві судові справи, пов’язані з оскарженням громадами УПЦ незаконної перереєстрації на користь ПЦУ. Як повідомляє duhovnyfront.com.ua, в смт Стрижавка апеляційний суд відмовив громаді УПЦ, ставши на бік реєстраторів. Таким чином, громада подала скаргу до Верховного Суду України.

Разом з тим, у господарському провадженні щодо незаконного переведення громади у ПЦУ в смт Вапнярка Томашпільського району Господарським судом Вінницької області скасовано рішення управління щодо реєстрації статуту релігійної громади та перехід у підпорядкування ПЦУ. Апеляційний суд залишив таке рішення без змін, тож в Управлінні подали касаційну скаргу до Верховного Суду.

Як повідомив ЗМІ Ігор Салецький, скандально відомий начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА, станом на 30 жовтня 2020 року в області 253 православні громади розпочали переводити у підпорядкування ПЦУ, з них 209 завершили процедуру шляхом реєстрації статуту релігійної громади у новій редакції, у 44 громадах «процес ще триває».

Попередній запис
В ПЦУ нагадали РПЦ про ігнорування Критського собору
Наступний запис
Філарет заявив ПЦУ, що стояв за автокефалію, коли вони «були ще хлопчиками»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее