1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У прихованому від публіки «Реанімаційному пакеті реформ» – «автокефалія» для Білорусі

У прихованому від публіки «Реанімаційному пакеті реформ» – «автокефалія» для Білорусі

Низка політичних організацій Білорусі розробили «Реанімаційний пакет реформ», у котрому до 2030 року передбачене «відновлення Білоруської Автокефальної Православної Церкви» як «національної альтернативи Білоруському Екзархату РПЦ». Сайт платформи, на котрому опублікований пропонований проект реформ, нині не працює, однак в Інтернеті доступна його  кеш-версія, повідомляє СПЖ.

«На початку 2020 року сім політичних організацій об’єднали свої зусилля у розробці та просуванні дорожньої карти «Реанімаційний пакет реформ для Білорусі», – йдеться на сайті платформи. – Були обрані найбільш важливі сфери реформування відповідно до очікувань громадян країни. В ініціативі брали участь такі політичні партії як Білоруський народний фронт, Білоруська партія «Зелені», Білоруська соціал-демократична партія (Грамада), Білоруська християнська демократія, Об’єднана громадянська партія, а також рух «За свободу» та центр громадянських ініціатив “Наш дім”».

Для «позитивних змін у Білорусі» пропонується реформування у найрізноманітніших сферах, таких як місцеве самоврядування, охорона здоров’я, судова система, ЖКГ, боротьба з корупцією тощо.

Церковне питання винесене у розділ «Реформа сектору національної безпеки» – у підпункті «довготривалі цілі (до 2020 р.)» розділу вказується «Відновлення Білоруської Автокефальної Православної Церкви як національної альтернативи Білоруському Екзархату Руської Православної Церкви Московського Патріархату».

Нагадаємо, профанарське видання Orthodoxtimes окреслило перспективи тих, хто очікує на автокефалію в Білорусі, як «автономію».

Скріни – Телеграм-канал Юрія Ткачова

Попередній запис
Українська Православна Церква відзначає 6-річчя інтронізації Предстоятеля
Наступний запис
Духовенство в Білорусі повинно стояти біля протестуючих і пророкувати, – Говорун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.