1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Золочіві знову тероризують священика УПЦ

У Золочіві знову тероризують священика УПЦ

У ніч на 28 вересня 2020 року в м. Золочів Львівської області невідомі знову атакували будинок священнослужителя Української Православної Церкви ієрея Максима Йоєнка. Вандали нанесли на паркан надписи «Геть РПЦ» та «Золочів не Броди», а також закидали стіни червоною фарбою та зеленкою, повідомляє СПЖ.

«О 5:45 почули якийсь стукіт – ніби удар по металу. Подивились на монітори камери – нікого не було, але буквально через хвилину побачили людину, котра підійшла до воріт і почала гнути метал. Пізніше ми перемотали запис на камері та побачили, що було двоє молодиків, обидва у капюшонах, тому обличь не видно», – повідомив ієрей Максим.

Коли священнослужитель вийшов у двір, молодик – нападник на його паркан – висунув вимогу: «Забирайтеся із Золочева, інакше будете горіти».

На подвір’ї священик побачив свіжі надписи на паркані та «криваві» плями, нанесені на стіни червоною фарбою. Також, розповів він, нічні гості кинули в бік вагончика на його приватній території зеленку та півлітрову банку із невідомою речовиною, котра не розбилася.

Отець Максим викликав поліцію, котра прибула на місце інциденту та склала протокол.

Окрім того, цієї ж ночі невідомі повторно атакували дитячий магазин у Золочеві, котрий належить прихожанину УПЦ – на стіни будівлі нанесли надписи «спонсор РПЦ» та «бойкот». Як розповів вірянин ієрею Максиму, цього разу постраждав і другий невеликий склад-магазин, який йому належить.

Попередній запис
На клірика ПЦУ, котрий погрожував київському священику вбивством, завели кримінал, – ЗМІ
Наступний запис
Майк Помпео зустрівся з главою грецького МЗС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее