1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Болгарській Православній Церкві почали розглядати рішення Константинополя по Україні

У Болгарській Православній Церкві почали розглядати рішення Константинополя по Україні

Ініціативу Константинопольського Патріархату про надання автокефалії українській Церкві почали розглядати на Комісії Синоду Болгарської Православної Церкви у понеділок, 5 листопада, повідомляє ТАСС.

«Ієрархи Болгарської Православної Церкви, в тому числі Патріарх Неофіт, зібралися в понеділок у Троянському монастирі для розгляду проблем Православної Церкви у зв’язку з діями Вселенської Патріархії з надання автокефалії Українській Православній Церкві, зокрема, на відповідність цих рішень канонам Православ’я, – передає видання слова офіційного представника БПЦ протоієрея Миколи Георгієва. – Мають відбутися серйозні дебати, а також вивчення церковних та історичних [документів, – ред.], ніяких конкретних рішень найближчим часом чекати не варто».

Зазначається, що попередні підсумки роботи комісії можуть обговорюватись на плановому засіданні Синоду БПЦ в грудні, але ймовірно, що дискусія може затягнутися на кілька місяців.

Нагадаємо, в жовтні Синод Болгарської Православної Церкви на своєму засіданні не підтримав пропозицію Патріарха Московського і всієї Русі Кирила обговорити тему української автокефалії на всеправославному рівні, більшістю голосів відхиливши проект рішення про скликання Всеправославного Собору, який мав би вирішити це питання, запропонований митрополитом Ловчанским Гавриїлом.

Попередній запис
Заяви Фанару канонічно нікчемні, – ієрарх УПЦ
Наступний запис
Треба провести Всеправославний собор з питань автокефалії, – ієрарх Сербської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее