1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УПЦ попереджала Фанар, що вони тільки поглиблять розкол в Україні, – митрополит Антоній

УПЦ попереджала Фанар, що вони тільки поглиблять розкол в Україні, – митрополит Антоній

Створення патріархом Варфоломієм ПЦУ не призвела до єдності українського народу, а навпаки, спричинила розкол не тільки в Україні, а й в усьому Православному світі. Про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) у коментарі для NEWSONE щодо річниці надання томосу.

«Минув рік після прийняття томосу. Та де та єдність?!», — запитує митрополит Антоній. В УПЦ відзначають, що ще рік тому попереджали патріарха Варфоломія: «шлях легалізації розколу не призведе до єдності українського народу, а лише посилить проблему».

«І ми мали рацію, бо спирались не на теорії, а знали ситуацію всередині українського суспільства і знали своїх людей, тому що парафіяни Української Православної Церкви вірні канонічному устрою», — додав владика.

Відносно долі самих представників новоствореної структури, які добивалися «автокефалії», ієрарх УПЦ звернув увагу на те, що вже через незначний час відбувся розкол у самій ПЦУ.

«Відбулося не відновлення канонічної єдності. Просто пішли шляхом легалізації УАПЦ і УПЦ КП. Але пройшло трохи часу після прийняття томосу, розкол відбувся у самій цій структурі… Ми бачимо, що між ними проходять судові процеси відносно рухомого і нерухомого майна. Потрібно констатувати: те завдання, яке тоді публічно проголошували, виявилося нездійсненним, це просто фікція», — зазначив владика.

Більше того, як наголосив митрополит Антоній, після надання томосу ускладнилася ситуація щодо церковного миру не тільки в Україні, а й стало «причиною розколу в усьому світі». «Єдино правильним кроком було відкликати томос, який, скажімо так, є зрощенням великих проблем. Але, на жаль, наш голос не був почутий», — підсумував ієрарх.

Попередній запис
У Чернівцях вцілілий на посаді керівник ОДА продовжує тероризувати громади УПЦ
Наступний запис
Унія з УГКЦ – розмаїття версій у ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее