1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. УАПЦ (о) остаточно ліквідована: храм у Харкові не дістався ПЦУ

УАПЦ (о) остаточно ліквідована: храм у Харкові не дістався ПЦУ

16 листопада 2020 року Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ (о), котра в березні оголосила про самоліквідацію та приєднання до УГКЦ, остаточно припинила своє існування. Про це повідомив її колишній очільник Ігор Ісіченко.

З його слів, поки тривав процес ліквідації його структури, парафії в Харкові, Полтаві, Лозовій ухвалили перейти до Харківського екзархату УГКЦ, а громади в Києві та Каневі – до Київської архієпархії УГКЦ. Харківська єпархіальна бібліотека імені прп. Венедикта Нурсійського, Колеґія Патріярха Мстислава, Свято-Дмитрівський катехитично-пастирський центр перейшли до складу Харківського екзархату УГКЦ і зареєстрували відповідні зміни до своїх статутів. Також Харківське крайове братство апостола Андрія Первозваного визнало над собою духовний провід екзарха Харківського УГКЦ і зафіксувало це в своєму статуті.

Останньою здійснено державну реєстрацію припинення діяльності консисторії Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) як юридичної особи.

Нагадаємо, рішення про перехід до Харківського екзархату УГКЦ ухвалювались самими громадами, однак на храм у Харкові зі скандалом претендувала ПЦУ, якій не сподобався перехід структури Ісіченка до греко-католиків.

Попередній запис
Суд відмовився скасувати перереєстрацію громади УПЦ на ПЦУ на Волині
Наступний запис
Проблема Абхазії – засіб шантажу для Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.