1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Тернопільські віряни УПЦ просять Зеленського захистити їх від свавілля

Тернопільські віряни УПЦ просять Зеленського захистити їх від свавілля

17 червня громада храму Різдва Богородиці з села Стінка Тернопільської області звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням захистити їх від церковних рейдерів, дотримати їх фундаментальне право на свободу віросповідання і гарантувати верховенство закону. Про це повідомляє УНН з посиланням на портал podrobnosti.ua.

 

“Вельмишановний Президент України Володимир Олександрович, – сказав у відеозверненні, розміщеному на Youtube, настоятель ієрей Василь Мойсюк. – Сьогодні релігійна громада храму Різдва Богородиці Української Православної Церкви звертається до Вас за особливою допомогою. Органи місцевого самоврядування сільського, районного та обласної рад, об’єднавшись з проживаючими в селі представниками ПЦУ і інших конфесій, зокрема, греко-католицькою громадою, позбавили нас можливості ходити і молитися в нашому храмі”.

 

Священик наголосив, що він і репрезентована ним громада є патріотами України і бажають, щоб в державі був мир і спокій, а також дотримувався закон.

 

«Ми хочемо жити в правовій державі, і щоб закон виконувався не тільки по відношенню до нас, але і виконувався усіма громадянами України

Попередній запис
В канун «Собору» УПЦ КП на вотчину Зінкевича прибув ієрарх Фанару
Наступний запис
В Луганську пройшов спільний хресний хід вірян трьох єпархій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее