1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Польська Православна Церква відмовилась визнавати «реабілітацію» Філарета і Макарія

Польська Православна Церква відмовилась визнавати «реабілітацію» Філарета і Макарія

Архієрейський Собор Польської Православної Церкви відмовився визнавати рішення Фанару про відновлення євхаристичного спілкування з «духовенством» УПЦ КП та УАПЦ та заборонив своїм клірикам вступати в спілкування з українськими розкольниками. Про це йдеться в заяві Собору, опублікованій 16 листопада на офіційному сайті Польської Церкви, повідомляє СПЖ.

«Святіший Архієрейський Собор забороняє священикам Польської Православної Церкви вступати у літургійні та молитовні контакти з “духовенством” так званого Київського патріархату і так званої “Автокефальної православної церкви”, які в минулому зробили багато зла», – йдеться в заяві Собору.

На думку учасників засідання Собору, особи, позбавлені єпископських і священицьких висвячень, не можуть бути лідерами у встановленні миру в Православній Церкві України, а їхні дії можуть призвести до ще більшого безладу.

«Тільки дотримання догматичних і канонічних норм Церкви і збереження вікових традицій захистить Православ’я від важких церковних наслідків у міжнародному масштабі. Польська Автокефальна Православна Церква підносить гарячі молитви за єдність Святої Православної Церкви і мир в Українській Православній Церкві», – йдеться в документі.

Раніше, нагадаємо, про відмову визнавати реабілітацію лідерів УПЦ КП і УАПЦ заявили на Архієрейському Соборі Сербської Церкви.

Попередній запис
Митрополит Лука: Наш Собор був вільним волевиявленням
Наступний запис
Порошенко упустив шанс наладити відносини з єпископатом УПЦ, – митрополит Іонафан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее