1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Патріарх Варфоломій не поїде на інтронізацію глави ПЦУ, – грецькі ЗМІ

Патріарх Варфоломій не поїде на інтронізацію глави ПЦУ, – грецькі ЗМІ

На інтронізацію глави ПЦУ Епіфанія Думенка, яка пройде у Києві 3 лютого 2019, їде делегація від Константинопольського патріархату, але не сам патріарх Варфоломій, повідомляє грецьке інформагентство Romfea.

«Патріарх на вихідних перебуватиме в Константинополі. Ніколи Вселенський патріарх не бере участі в інтронізації Предстоятелів», – розповіли агентству в патріархаті.

За даними грецького видання, до складу делегації, яка візьме участь в інтронізації «предстоятеля» нової автокефальної української Церкви, входить митрополит Галльський Еммануїл, митрополит Адріанопольский Амфілохій, екзарх Константинопольського патріархату в Києві архімандрит Михайло Аніщенко та ігумени двох афонських монастирів – ігумен Ватопеда Єфрем та ігумен монастиря Ксенофонт Алексій.

Раніше в агенстві повідомили, що в понеділок, 28 січня, Священний Кінот Святої Гори Афон на своєму надзвичайному засіданні розглянув лист патріарха Варфоломія з проханням направити делегацію афонських ченців до Києва для участі в інтронізації «нового українського предстоятеля» Епіфанія. Чернеча громада відмовилася відправляти свою делегацію, тому два ігумени, обрані до делегації Варфоломієм, представляють не Афон, а Константинопольський патріархат.

Попередній запис
Ізраїльський політичний оглядач про ПЦУ: Finita la comedia
Наступний запис
Голові ПЦУ потрібно надати державну охорону, – екс-міністр оборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.