1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Патріарх Варфоломій може прибути в Україну до кінця листопада: у Верхній лаврі йде терміновий ремонт

Патріарх Варфоломій може прибути в Україну до кінця листопада: у Верхній лаврі йде терміновий ремонт

Якщо об’єднавчий собор вдасться провести у 20-х числах листопада, то не виключено, що Патріарх Варфоломій прибуде до України до кінця місяця або на початку грудня. Про це повідомляє СтранаUA.

Для зустрічі Варфоломія як, за версією Фанару, чинного предстоятеля України, готується не лише Андріївська церква, а й Верхня лавра. Це та частина комплексу будівель Києво-Печерської лаври, котра на даний момент є музеєм та не використовується монастирем УПЦ. Тут передбачається подвір’я як екзархів Константинопольського Патріархату, так і самого Патріарха. Нині на повному ході йде реставрація надбрамної Троїцької церкви Київо-Печерської лаври для урочистої зустрічі Патріарха Варфоломія.

У випадку проведення «Об’єднавчого українського собору» в намічені терміни (22 листопада), Патріарх Варфоломій планує 13 грудня (пам’ять апостола Андрія) прибути до Києва. У цей день він має намір провести урочисту службу в Андріївській церкві, котра, нагадаємо, також тепер вже у терміновому порядку ремонтується. І з цього дня учасники об’єднавчого собору перейдуть на новий календарний стиль, за котрим служить Вселенський Патріархат.

Можливо, на цій службі й буде оголошена певна грамота. Зміст її поки що не зовсім зрозумілий, враховуючи, що на 29 листопада у Стамбулі планується засідання Священного Синоду Константинопольського Патріархату, де до повної самоназви Патріарха Варфоломія буде приєднаний титул «архієпископ Київський». Таким чином, швидше за все, буде оголошена певна церковна структура у складі Константинопольського Патріархату (екзархат або митрополія).

Попередній запис
ЄПЦ створюють, щоб Бог став «зручним», – ієрарх УПЦ
Наступний запис
Порошенко хоче бачити на чолі ЄПЦ «свою» людину, а не фанаріота

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.