1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Парубій запросив Патріарха Варфоломія в Україну

Парубій запросив Патріарха Варфоломія в Україну

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій запросив Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну. Про це він повідомив на зустрічі з екзархами Вселенського Патріархату в Україні архієпископом Памфілійським Даниїлом (США) та єпископом Едмонтонським Іларіоном (Канада). Екзархи підтвердили, що найближчим часом Патріарх Варфоломій може приїхати в Україну, щоб поставити крапку у питанні про автокефалії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Запрошую Вселенського Патріарха в Україну», – сказав Парубій, просячи екзархів передати це запрошення Вселенському Патріарху. З його слів, візит Варфоломія в Україну «буде великим знаком, буде великим символом для України та Верховної Ради».

Екзархи, у свою чергу, відзначили, що залишилось звершити останні кроки у питанні надання Томосу, і висловились за подальшу співпрацю з українським парламентом. «Я думаю, що його Всесвятість… відвідає Україну і також буде присутній у Верховній Раді, котра ухвалила це історичне рішення (звернення до Патріарха про надання автокефалії Православній Церкві в Україні, – ред.)», – сказав єпископ Едмонтонський Іларіон.

Попередній запис
Синод Болгарської Православної Церкви не підтримав пропозицію всеправославного обговорення «українського питання»
Наступний запис
Янукович нагороджував Патріарха Варфоломія орденом за видатну церковну діяльність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее