1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Одеська єпархія повідомляє про загрози від праворадикалів

Одеська єпархія повідомляє про загрози від праворадикалів

Увечері 25 липня на сайті «Автомайдан Одеса» в мережі Facebook з’явився провокаційний заклик вчинити розправу над одеситами-учасниками Всеукраїнської Хресної ходи миру та молитви за нашу державу, які найближчим часом планують приєднатися в Києві до інших учасників ходи. Як повідомляє прес-служба єпархії,  провокатори з Автомайдану відкрито закликають своїх прихильників зібратися в їхньому офісі, щоб потім організувати погроми автобусів з одеськими паломниками. Також вони погрожують автоперевізникам. 

У своїй заяві-зверненні Одеська єпархія апелює до державних органів, які в силах сприяти покращенню ситуації. «У зв’язку з цим ми звертаємося до керівників Управління СБУ по Одеській області, прокуратури Одеської області, обласної поліції з клопотанням про припинення можливих провокацій з боку екстремістських організацій, які планують напади на одеських учасників Хресного ходу. Клопочемося також про виділення відповідної кількості співробітників для супроводу автоколони з паломниками, тому що радикали не приховують своїх планів нападу на віруючих по всьому маршруту руху», – йдеться в заяві.

Також автори заяви не оминули увагою вище керівництво держави: «Звертаємося також до керівництва України та народних депутатів, до міжнародних правозахисних організацій, до співробітників ОБСЄ, всіх політичних та громадських організацій, що виступають за дотримання основних демократичних норм і прав людини, з проханням про підтримку нашої благородної справи, спрямованої на збереження миру, злагоди в українському суспільстві і процвітання народу нашої багатонаціональної Української держави».

13782208_10209681557144835_5009630893884655359_n

Попередній запис
На чолі західної колони Хресного ходу йшов воїн АТО
Наступний запис
Пікетувальники Хресної ходи втрапили в конфуз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее