1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. На молебень «за Томос» учасників звозили автобусами по рознарядці від влади

На молебень «за Томос» учасників звозили автобусами по рознарядці від влади

14 жовтня 2018 року в Києві на Софійському майдані стартував організований владою молебень «за автокефалію». Як повідомила з місця подій «Страна.UA», учасників заходу звозили на місце дії автобусами; водночас напередодні у ЗМІ потрапив офіційний лист від Київської обласної державної адміністрації, у котрому йшлося про необхідність забезпечити явку «масовки».

У тексті розпорядження йдеться: «На виконання доручення Київської ОДА відносно належної організації молебню за Україну, котрий відбудеться 14 жовтня 2018 року о 9:30 на Софіївському майдані у Києві, просимо забезпечити прибуття делегацій для участі у заході (у максимально можливій кількості) від кожного населеного пункту.

Зі слів глави держави, акція повинна об’єднати суспільство, армію та Церкву. Водночас з цим у соцмережах повідомили, що учасників поїздки на молебень збирали навіть у Мелітополі. Там за присутність на акції пропонували 300 гривень.

Днем раніше, як передав «Інтерфакс-Україна», поліція Києва анонсувала кількість учасників молебню «за Томос», котра передбачалась у межах 25-30 тисяч чоловік. У результаті, за оцінками «Укрінформу», дійство зібрало кілька тисяч учасників, чимало з яких почали розходитись у процесі події.

Попередній запис
Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних з історичним рішенням Вселенського Патріархату
Наступний запис
Предстоятель РПЦ попросив молитовно підтримати Священний Синод, котрий зібрався у Мінську

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.