1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Намісник Лаври: Хто дав Фанару право приписувати собі верховенство серед рівних?

Намісник Лаври: Хто дав Фанару право приписувати собі верховенство серед рівних?

Кожна Православна Церква має свої особливості, однак є спільні правила, котрі не можна порушувати. Про це заявив у своєму коментарі на сайті Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври намісник обителі, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел (Лебідь).

«Ми говоримо про рівність єпископату та рівність всіх єпископів. Але хто дає право Стамбулу та їх архіпастирям приписувати собі ті функції, котрі вони намагаються собі привласнити? Мене дивує, що, колись уклонившись у єресь та розкол, прийнявши унію з Римом, Константинопольський Патріархат намагається іншій, глибоко православній державі, нав’язати свою першість», – наголосив владика.

Також архієрей нагадав, що «у кожній Православній Церкві є свої особливості, але є і ті правила, котрі не можна порушувати: на Гробі Господньому ніхто не має права очолювати служби, окрім члена братства, котре там проживає, ніхто не зможе очолювати богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі або самочинно служити, і таке неможливе у жодному монастирі Афону. І тому Стамбул не має жодного права вказувати нам зараз, хто правий, а хто винний».

Наш Предстоятель звертався до Патріарха Варфоломія з проханням вплинути на архієрея Константинопольського Патріархату митрополита Еммануїла, котрий веде діалог з розкольниками на канонічній території Української Православної Церкви. хіба Патріарх Варфоломій не знає, що спілкування з розкольниками веде за собою відлучення від Церкви? І те мовчання декотрих інших Церков з цього питання, які, напевне, бояться конфлікту зі Стамбулом більше, ніж Самого Христа, мене, як православного єпископа, дуже турбує», – додав ієрарх.

Попередній запис
Анафему Філарету в 90-ті роки прийняли всі Помісні Церкви, – РПЦ
Наступний запис
Почалася протидія молитовному стоянню – на автобус вірян УПЦ у Рівному скоєно напад

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее