1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Назустріч собору: в УАПЦ попереджають, що Філарет веде Церкву в нікуди

Назустріч собору: в УАПЦ попереджають, що Філарет веде Церкву в нікуди

Представник УАПЦ, настоятель київського храму святого Миколая Набережного Степан Яремчук вважає, що представники Київського патріархату надто часто вчиняють такі дії, котрі унеможливлюють будь-які спроби об’єднатись з ними. Про це йдеться у публікації інтерв’ю отця Степана на Facebook.

«Діють більшовицькими методами. Вони переписали документи на храм на УПЦ КП, люди, які ніколи не ходили до нас, були записані прихожанами. Записали Сергія Ткачука настоятелем. А за мене у Київському патріархаті служили служби за упокій. Я прихожу на суд, а вони кажуть, ось, він ще живий. Для них хто не з ними, той проти них», – згадує свій особистий приклад настоятель.

Також представник УАПЦ згадав, як і чому в УПЦ відсторонили Філарета від керівництвом тоді вже автономної Церкви, як він програв боротьбу за престол в РПЦ та в який спосіб на основі УАПЦ «за одну ніч» був створений Київський патріархат.

«У 1992 році з ним лишився тільки вже один єпископ Яків Панчук. Нас же тоді було 10-12 архієреїв, багато парафій було. Патріарх очолював УАПЦ, тоді він був в Америці. І ось на Пушкінській за одну ніч вони провели «собор», я тоді священиком був тут, на Подолі. І дізнався по телебаченню, що, виявляється, був собор. Нас ніхто не повідомляв, без відома патріарха Мстислава зробили, і навіщо було робити третю структуру? А щоб всі кошти, все майно пішло за ним. Туди і пішли всі кошти», – каже о. Степан.

Також київський священик УАПЦ констатує, що Філарет як очільник УПЦ КП ніким у світі не визнаний, навіть в США, в структурі УПЦ Константинопольського Патріархату він зробив розкол, створивши парафію УПЦ КП, котра теж ніким не визнана. Окрім того, священнослужитель нагадав, що коли його віддали повній анафемі, то зняти її може лише та Церква, котра її накладала. «Є можновладці, котрі входять у склад його так званої ради, то гроші всі там, але прийде час, треба думати про майбутнє», – підсумував отець Степан.

Попередній запис
Порошенко хоче бачити на чолі ЄПЦ «свою» людину, а не фанаріота
Наступний запис
У Львові з’явились провокаційні надписи біля трьох храмів УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее