1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних з історичним рішенням Вселенського Патріархату

Муфтій Саїд Ісмагілов привітав православних з історичним рішенням Вселенського Патріархату

Муфтій духовного управління мусульман України «Умма» Саїд Ісмагілов привітав православних українців з історичними рішеннями, що були прийняті Синодом Вселенського Патріархату. «Маю надію, що вже незабаром ми будемо знову вітати вас всіх, і священство, і мирян, зі створенням Української Помісної Православної Церкви», –  написав він у себе на Facebook, повідомляє «РІСУ».

Муфтій зазначив, що мусульмани України не втручаються у справи інших релігій та конфесій, проте вітають усі важливі події, що зміцнюють українську державність, незалежність, єдність.

«Відновлена історична справедливість, і те, що українські православні християни незабаром отримають автокефалію, та матимуть визнану світом Українську Помісну Православну Церкву, є потужним ударом по реваншистській ідеології «русского міра»… Християни є релігійною спільнотою, яку Іслам визнає найближчою в духовному плані до мусульман. Тому ми просто приречені товаришувати, разом робити добрі справи, підтримувати одне-одного, і піклуватись про нашу спільну Батьківщину. Ми завжди відкриті до міжрелігійного діалогу, дружби, та спільних добрих справ», –  наголосив Саїд Ісмагілов.

Попередній запис
Чорноморець: «Перед Всеправославним собором Патріарху телефонував Путін»
Наступний запис
На молебень «за Томос» учасників звозили автобусами по рознарядці від влади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее