1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Митрополит Олександр (Драбинко) заявив про «ризики», котрі накликає на себе своєю публічною підтримкою «автокефалії»

Митрополит Олександр (Драбинко) заявив про «ризики», котрі накликає на себе своєю публічною підтримкою «автокефалії»

Митрополит Олександр (Драбинко) вважає питання української автокефалії «моральним викликом», про що він детально пише у своєму матеріалі, котрий вийшов на сайті «Лівий берег».

Публічно підтримуючи ініціативу Президента України Петра Порошенка, владика заявляє у вступі до статті про «ризики», які буцімто може накликати на нього прийнята позиція. «Незалежно від рішення Вселенського Патріарха, я хочу сьогодні публічно підтримати ідею автокефалії Української Церкви», – заявляє митрополит Олександр.

Далі по тексту Драбинко згадує, зокрема, про «тисячі приходів», які полишили юрисдикцію УПЦ, вочевидь, маючи на увазі активи УПЦ КП та УАПЦ. Нічого не уточнюючи про реальну картину «переходів», митрополит каже про «майже столітню боротьбу українських православних християн за автокефалію», знов-таки, не вважаючи за необхідне згадати про набагато більш напружену боротьбу за право бути в Православ’ї, яку ведуть його земляки.

За слів владики Олександра, на даний час він редагує фінальний варіант книги «Українська Церква на шляху до автокефалії».

Попередній запис
Архієреїв УПЦ внесли до бази «Миротворця» за протидію президентським церковним ініціативам
Наступний запис
Предстоятель УПЦ обговорив міжконфесійну ситуацію в державі з послом США в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее