1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Колишній очільник виборчого штабу Януковича захоплено описав зміст угоди Порошенка з Фанаром

Колишній очільник виборчого штабу Януковича захоплено описав зміст угоди Порошенка з Фанаром

Колишній глава виборчого штабу кандидата у президенти Віктора Януковича Тарас Чорновіл відкрив деякі деталі того, про що йдеться в угоді, укладеній 3 листопада між Президентом України Петром Порошенком та Вселенським Патріархом Варфоломієм. Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів Чорновіла, угода дає «зелене світло» ліквідації неугодної назви канонічної УПЦ, щоб «прискорити перехід парафій до нової церкви». Це дуже тішить його, як греко-католика, однак щирого українця.

«Угода виписує дуже важливі зобов’язання саме Вселенської Патріархії. Тут гарантовано, що не може бути включена задня передача, рішення про автокефалію не може бути відкликане. Патріарх і в його особі сам церковний орган, яким є Вселенська Патріархія, фактично покладає на себе обов’язок надати Томос українській Церкві після проведення об’єднавчого собору (або й просто собору, хоча він усе одно буде називатися об’єднавчим, коли б Макарій і далі без кінця тягнув час)», – переповідає Чорновол.

Крім того, в документі йдеться про головне – встановлення ставропігіального представництва для контактів Церкви-Матері з дочірньою Церквою, «нехай вона й буде повністю незалежна, тобто автокефальна», пише політик.

Попередній запис
Геча відверто бреше та заперечує необхідність покаяння для зцілення розколу, – публіцист
Наступний запис
Константинополь намагався втягнути у свої ігри українських розкольників ще у 2014 році, – докази

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.