1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ЗМІ: Захід готується роздрібнити Антіохійську Православну Церкву

ЗМІ: Захід готується роздрібнити Антіохійську Православну Церкву

Після успішної реалізації плану по відділенню української Церкви, на Заході почали готувати новий удар по Православ’ю – цього разу на Сході, пише СПЖ з посиланням на ліванське видання Al-Akhbar.

«Найжорстокіший удар по єдності Православної Церкви в спробі розколоти її на помісні національні Церкви було завдано 11 жовтня торік в Україні, – йдеться в статті, переклад якої публікують ІноЗМІ. – Однак американський “план”, здійсненню якого, як виявилося, сприяє і Константинопольський патріархат, на цьому не обмежується. Наступною важливою метою є Антіохійська Православна Церква».

Видання зазначає, що «Захід жадає проковтнути Антіохійську Православну Церкву» через її стратегічний союз із РПЦ, навіть незважаючи на те, що в Лівані немає умов для розколу. Йдеться про загрозу поділу Церкви між Ліваном і Сирією, в зв’язку з чим вже звучать гучні застереження, в тому числі з боку найбільш високопоставлених осіб.

«Ми спостерігаємо спроби розділити Антіохійську Православну Церкву на нашій землі, звучать пропозиції про надання незалежності ліванському митрополиту», – цитують в Al-Akhbar Президента Сирії Башара Асада, який також заявив про необхідність запобігти цьому поділу на міжнародних майданчиках, «інакше у нас будуть сотні Православних Церков і тільки один Ватикан».

У виданні підкреслюють, що «прагнення змінити нинішню політичну позицію Церкви і змусити її переметнутися до антиросійського табору простежується в тому числі і в дипломатичних кроках українського дипкорпусу в Бейруті». Зокрема, після того, як Антіохійський Патріарх Іоанн X відмовився підтримати нову українську церкву, посол України в Лівані Ігор Осташ опублікував у британській The Daily Star статтю, в якій назвав ліванську митрополію «символом свободи» і заявив про її дискримінацію з боку «більшого сусіда», провівши пряму аналогію з українською ситуацією.

«У своїй статті він висловив сподівання, що Ліванська православна церква підтримає незалежну українську церкву, яка домагається історичної справедливості, незважаючи на заклики деяких церков не визнавати її самостійність», – відзначили в Al-Akhbar.

Попередній запис
Офіційно: Патріарх Сербський висловив підтримку Блаженнішому Онуфрію
Наступний запис
Митрополит Антоній: Вірянина не можна зомбувати, він не піддається пропаганді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.