1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Заяви про підтримку проекту ЄПЦ в Українській Православній Церкві – брехня та фальсифікації, – ієрарх УПЦ

Заяви про підтримку проекту ЄПЦ в Українській Православній Церкві – брехня та фальсифікації, – ієрарх УПЦ

Віряни УПЦ не будуть розмінюватись на подачки з боку Фанару, заявив архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря). Прогнози про переходи половини громад УПЦ до нової церковної структури не відповідають дійсності. Про це глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ владика Климент повідомив в інтерв’ю «Першому Козацькому».

«Більша частина віруючих дотримується церковних канонів, – наголосив владика Климент. – Як це було 27 років незалежності нашої держави та буття нашої Церкви, так це і сьогодні. І розмінюватись на якісь подачки у псевдоканонічному плані з боку Константинополя ніхто з наших вірян не збирається».

Ієрарх зазначив, що інсинуації з приводу того, що єпископи та священики переходять, є абсолютною фальсифікацією. Більше того, на духовенство УПЦ чинить тиск місцева влада.

«Хочу звернути увагу, що багато священиків та єпископів заявляють сьогодні про те, що на них вже здійснюється тиск та погрожують на місцях, у тому числі з боку місцевої влади, – зазначив архієпископ Климент. – Оскільки держава відділена від Церкви, то яке право має держава тиснути на вірян?».

Нагадаємо, глава департаменту у справах релігій    Мінкульту Андрій Юраш заявив, що понад 50% громад Української Православної Церкви підуть до ЄПЦ.

Попередній запис
«Сором для християнства» та «Томос очистить УГКЦ від порушників», – президент УКУ Борис Гудзяк дав інтерв’ю про ЄПЦ
Наступний запис
Варфоломій увійде в унію з католиками, а потім Ватикан буде ростити в Україні релігійних фанатиків, – експерт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее