1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Драбинко і Зоря шукали шляхи встановлення церковного миру України з Росією

Драбинко і Зоря шукали шляхи встановлення церковного миру України з Росією

Церковний мир між Україною і Росією можливий – таке переконання висловили учасники другого семінару комісії «Правда, справедливість і примирення», що відбувся цими днями в Інституті святого Томи Аквінського та у Відкритому православному університеті Святої Софії-Премудрості. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Зустріч, що є вже другим подібним заходом, спрямованим на побудову діалогу між Україною та Росією, підтримали зі свого боку представники Європи, російські та українські учасники: історики, богослови, представники громадського сектору.

«Ми з жалем вимушені констатувати, що Російська Православна Церква в повній мірі розділяє відповідальність за формування ідеології конфронтації та небажання прийняти суверенну українську державність і українську націю», – мовиться у заключній заяві учасників семінару.

«Дотримуючись євангельських заповідей, церкви покликані бути миротворцями між ворогуючими сторонами і державами. Виконання цього завдання неможливе без прагнення говорити нелицемірну правду в дусі євангельської любові мовою, зрозумілою суспільству по обидві сторони конфлікту», – мовиться у спільній заяві, яку підписали зокрема єпископи Євстратій (Зоря), Олександр (Драбинко), Борис Ґудзяк.

Окрім того, участь у поважному зібранні взяли відомий публіцист і правозахисник Мирослав Маринович, філософ Костянтин Сігов із України, а з Росії історик Микита Петров із товариства «Меморіал», колишній редактор «Журналу Московської Патріархії» Сергій Чапнін, журналіст телеканалу «Дождь» Костянтин фон Еґґерт, російський журналіст, що спеціалізується на церковних питаннях Олександр Солдатов.

Попередній запис
Янукович нагороджував Патріарха Варфоломія орденом за видатну церковну діяльність
Наступний запис
Парубій заявив, що Патріарх Грузії підтримав автокефалію церкви в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее