1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Дніпропетровська, Кам’янська та Криворізька єпархії висловили свою підтримку Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію

Дніпропетровська, Кам’янська та Криворізька єпархії висловили свою підтримку Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію

23 жовтня 2018 року в приміщенні Дніпропетровського єпархіального управління відбулось зібрання архієреїв та секретарів трьох єпархій Української Православної Церкви, розташованих на території Дніпропетровської області, у котрому взяли участь представники Головного управління національної поліції у Дніпропетровській області та Дніпропетровського обласного управління СБУ. Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської єпархії УПЦ.

Керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, керуючий Криворізькою єпархією митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, керуючий Кам’янською єпархією архієпископ Кам’янський і Царичанський Володимир, вікарій Дніпропетровської єпархії архієпископ Новомосковський Євлогій одноголосно засвідчили вірність канонічній Українській Православній Церкві на чолі з її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

«Наша Українська Православна Церква з 1992 року є цілком незалежною в управління. Вона була і залишається єдиною канонічною православною Церквою в Україні. Рішення Константинопольського Патріархату, оприлюднені 11 жовтня 2018 року, протирічать Канонам Святої Православної Церкви. Прийнявши у спілкування розкольників, Патріарх Варфоломій порушив церковні канони і сам став на шлях розколу. Тому для нас розкольники як були, так і залишаються розкольниками. А отже, молитовне та євхаристичне спілкування з ними неможливе. Як тільки розкольники покаються, то одразу будуть прийняті до лона Матері-Церкви. Іншого шляху для об’єднання немає і бути не може.

Висловлюємо вірність канонічній УПЦ на чолі з її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. І молимо милостивого Господа про збереження чистоти нашої православної віри та про дарування миру багатостраждальній українській землі. Повідомляю, що жоден священнослужитель з нашої єпархії не висловив бажання змінити свій статус та перейти до розкольників», – сказав митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

Присутні на зборах архієреї та священнослужителі цілком підтримали думку владики Іринея та засвідчили вірність канонічній УПЦ.

Представники правоохоронних органів, у свою чергу, запевнили архіпастирів, що вживатимуть всі можливі заходи для того, щоб не припустити на території Дніпропетровської області конфліктів та зіткнень на релігійному підґрунті. Правоохоронці просили одразу повідомляти їм про всі випадки неправомірних дій та спроб незаконного заволодіння храмами, щоб застосувати законні засоби охорони правопорядку.

Попередній запис
Філарет: У Стамбулі не хочуть бачити на чолі ЄПЦ патріарха
Наступний запис
Влада намагається використати віру людей як розмінну монету, – митрополит Антоній (Паканич)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.