1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ в Четвертні: Після жахів захоплення ми надто цінуємо літургію

Громада УПЦ в Четвертні: Після жахів захоплення ми надто цінуємо літургію

З моменту захоплення Спасо-Преображенського храму УПЦ в селі Четвертня Волинської області минуло трохи менше півроку. СПЖ поспілкувалась із настоятелем церкви протоієреєм Серафимом Симоновичем, котрий розповів, як зараз живе очолювана священнослужителем релігійна громада.

За словами протоієрея Серафима, суд хоча і задовольнив скаргу правозахисників про порушення прав УПЦ в Четвертні, однак не прийняв ніякого рішення щодо розпорядження про перереєстрацію громади в ПЦУ.

Радує те, що конфліктів у селі більше не виникає. Весь цей час віруючі моляться в обладнаному під церкву приміщенні, в планах – будівництво нового храму.

«Громада живе собі нормально. Ми молимося в тому ж приміщенні, людей багато на богослужіння збирається, – розповів священнослужитель. – Багато чого вже свого купили: і ікони, і книги, і Престол, і Жертовник, і Голгофа, свічники, облачення – все у нас вже куплено. Ми вже живемо нормальним духовним життям. Ніхто нам особливо не заважає».

Єдиною спробою зашкодити парафіянам канонічної Церкви була подана кимось із активістів ПЦУ скарга до податкової служби, згадав протоієрей Серафим. «Доброзичливець» заявив, нібито віруючі нелегально збирають кошти. Однак спроба не вдалася, і православні продовжують спокійно здійснювати богослужіння.

«Громада стала дружною. Навіть в ПЦУ говорять про нас. Як служать в церкві – ми з усіх боків збігалися, йдемо на молитву. Якщо я, наприклад, починаю о 8 годині служити, то якщо хтось о 8:10 не прийшов – то він не прийде вже. Сходяться оперативно до початку служби, – зазначив настоятель. – У людей навіть є така жага, така мета, щоб прийти раніше в храм, першими. О 7:30, о 7:40 вже є парафіяни. Люди стали особливо цінувати літургію».

Нагадаємо, 20 серпня 2019 року в селі Четвертня комісія, що складається з чиновників Волинської ОДА в супроводі поліції, «передала» Спасо-Преображенський храм УПЦ місцевим активістам ПЦУ. Про жахливі подробиці захоплення храму в Четвертні пізніше розповіли парафіяни цього храму.

Попередній запис
Задубрівка: рік молитовного стояння
Наступний запис
Громада УПЦ в Сінгурах: Рік щоденної молитви заради збереження храму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее