1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада смт. Богородчани продовжує молитовне стояння біля закритого храму

Громада смт. Богородчани продовжує молитовне стояння біля закритого храму

Парафіяни та настоятель Свято-Троїцького храму в смт. Богородчани Івано-Франківської області продовжують здійснювати молитовне стояння під закритим храмом, повідомив сайт Івано-Франківської єпархії.

10 і 12 лютого 2019 року протоієрей Володимир Шувар і релігійна громада храму здійснили під стінами власної церкви літургію.

«Численна парафія, маючи всі документи, що підтверджують право звершувати богослужіння у згаданому храмі, просить місцевих керівників влади припинити дискримінацію українців за релігійними ознаками, зупинити порушення прав вірян, а також вирішувати спірні питання, як в цивілізованому суспільстві, в рамках правового поля», – передали на єпархіальному сайті.

Нагадаємо, у ніч з 31 січня на 1 лютого 2019 року невідомі зламали замки на дверях Свято-Троїцького храму в смт. Богородчани. Злочинці викрали церковне майно, а замки змінили. Члени релігійної громади відтоді не можуть потрапити до власної церкви і змушені молитися просто неба.

3 лютого 2019 року релігійна громада Петра і Павла, яка з 1990-х років законно користується Свято-Троїцьким храмом в Богородчанах, одноголосно підтвердила вірність УПЦ. В цей же день в місцевому Будинку культури оргкомітет райадміністрації провів збори територіальної громади з питання «добровільного переходу» храму в ПЦУ, чим порушив законодавство України, згідно з яким питання про зміну юрисдикції має право вирішувати тільки релігійна громада.

5 лютого 2019 року в опечатаному Свято-Троїцькому храмі під виглядом інвентаризації зняли пломби і описали майно громади УПЦ. Біля церкви перебували співробітники правоохоронних органів, проте вони відмовилися давати будь-які коментарі не тільки парафіянам, але і представникам ОБСЄ.

Попередній запис
Віряни рівненського села подали в суд на чиновників за «переведення» в ПЦУ
Наступний запис
На Закарпатті рейдери захопили храм і намагаються вижити з дому настоятеля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.