1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ КП вже звинувачують Москву у зриві автокефалії

В УПЦ КП вже звинувачують Москву у зриві автокефалії

Священний Синод УПЦ КП заявив, що РПЦ втручається у процес визнання автокефалії Православної Церкви в Україні та всіляко намагається завадити цьому. Про це йдеться у зверненні від імені Священного Синоду керівника УПЦ КП Філарета, повідомляє «112».

Також у Київському патріархаті вважають, що це питання вирішується напряму між українською православною церквою та Константинопольським Патріархатом, а влада України у це нібито не втручається. Крім того, представникам УПЦ КП не подобається, що віряни канонічної Церкви намагаються себе захистити, також звертаючись до Вселенського Патріарха.

«Разом з тим відомі численні факти політичного та державного втручання з боку Російської Федерації та прокремлівських політичних сил в Україні до процесу визнання з метою завадити йому. Через дипломатичні та інші канали в інтересах власті Росії та Московської Патріархії здійснюється тиск на Константинопольський Патріархат, інші Помісні Православні Церкви. Прокремлівські політичні структури в Україні організували збір підписів, котрі, на їхню думку, мають «засвідчити небажання» православних в Україні підтримати почату справу», – зазначають представники синоду.

У Київському патріархату і надалі бачать в УПЦ «русский мир», звинувачуючи Церкву у втручанні в справи інших та заявляючи про необхідність берегти чистоту православного вчення.

Разом з тим, секретареві Священного Синоду УПЦ КП архієпископу Євстратію Зорі не сподобалась інформація про те, що у Константинопольському Патріархаті перенесли засідання Синоду з українським порядком денним на червень, при тому, що оголосила про це релігієзнавиця Людмила Филипович – постійна соратниця опонентів УПЦ.

Попередній запис
Філарет вчергове наголосив, що очолить «єдину помісну церкву»
Наступний запис
Сербська Православна Церква висловила солідарність з УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.