1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. В Одесі триває боротьба ієрарха ПЦУ з настоятелем кафедрального собору

В Одесі триває боротьба ієрарха ПЦУ з настоятелем кафедрального собору

«Священика» Віталія Сеника, котрий програв «єпископу Одеському і Балтському» Павлу в протистоянні за настоятельство у кафедральному соборі УПЦ КП в Одесі, заборонили у служінні. Указ «Про заборону в священнослужінні протоієрея Віталія Сеника» 4 квітня підписав «єпископ» Павло (у миру – Василій Юристий), повідомила прес-служба Одеської «єпархії» ПЦУ на своїй сторінці у Фейсбук.

«У зв’язку з непослухом та неповагою до ієрархії, звершенням бунту проти єпархіального архієрея, чим поданий приклад самочинства та гордині у Церкві, на підставі 31-го та 55-го правил святих апостолів, 18-го IV Вселенського собору, 13-го и 14-го правил Двукратного собору, протоієрея Віталія Сеника заборонити в священнослужінні від 04 квітня 2019 р. без права подання благословення та носіння наперсного хреста до повного покаяння та виправлення», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, церква Різдва Христового на вул. Пастера тривалий час була головним храмом УПЦ КП в Одесі. Віталій Сеник був там настоятелем багато років, але після створення ПЦУ Василь Юристий, котрий очолив Одеську «єпархію» у січні минулого року, вирішив, що тепер сам буде настоятелем собору. Втім, Сеник відмовився виконувати розпорядження церковного начальства та за допомоги своїх прихильників з числа прихожан храму розгорнув боротьбу проти «правлячого архієрея». Протистояння супроводжувалось чередою шумних скандалів.

Як повідомлялось, спочатку «єпископ» забрав у Сеника настоятельство, потім заборонив поминати «патріарха» Філарета, оскільки «нині в нас головний Епіфаній і за нього треба молитись». Наштовхнувшись на протест, наступним своїм указом Юристий забрав у відданого Філарету «священнослужителя» керування благочинням і відправив служити у село Райдужне (у котрому навіть храму не виявилось). У результаті Сеник заявив про те, що вийшов зі складу Одесько-Балтської єпархії УПЦ КП, наголосивши, що «Христа простіше знайти у полі, аніж у ПЦУ».

Попередній запис
Клірики УПЦ звернулися до голови Корецької РДА через події у Копитові
Наступний запис
Філарет переймається, чи не стане Зеленський підтримувати УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.