1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Архієпископ Варсонофій: не віддамо храм у Луці-Мелешківській на осквернення

Архієпископ Варсонофій: не віддамо храм у Луці-Мелешківській на осквернення

Активісти ПЦУ кричать «ганьба» і «банду геть», а ми здійснимо за них молитву, щоб Господь просвітив їхні серця. Про це розповів правлячий архієрей Вінницької єпархії УПЦ архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, коментуючи ситуацію, що склалася в селі Лука-Мелешківська, де противники УПЦ заблокували настоятеля та вірних у храмі, перешкоджаючи проведенню Божественної літургії.

«Час посту – це час спокус, – сказав владика Варсонофій на відео, яке опублікував «Перший Козацький». – На жаль, темні сили, особливо під час посту, ополчаються».

На думку ієрарха, у спробі противників УПЦ зірвати богослужіння проявляється прагнення темних сил перешкодити спасінню кожної душі.

«Намагаються через таких людей агресивно налаштованих, часто нецерковних, протидіяти нашим богослужінням. Але ми з Божою допомогою помолимося за всіх, за все село. І особливо за тих людей, які кричать “ганьба”, “банду геть”. Ми за них помолимося, щоб Господь просвітив їхні серця. Якщо це справа Божа, то як би ви тут не протидіяли, у вас нічого не вийде. Політика проходить швидко – день, два, місяць – і вона закінчиться. А ми і надалі будемо відстоювати цей храм – не віддамо його на осквернення»,  – підкреслив архієпископ Варсонофій.

Нагадаємо, Божественна літургія в Спасо-Преображенському храмі села Лука-Мелешківська Вінницького району мала розпочатися в суботу, 16 березня, о 8:30. Прихильники ПЦУ з вечора залили замки на дверях храму смолою, але віруючі села, побоюючись зриву запланованого богослужіння, зрізали зіпсовані замки і увійшли в храм, охороняючи його протягом всієї ночі. Вранці вони виявилися заблокованими всередині. Ані правлячий архієрей, ані парафіяни не могли потрапити до храму.

Агресивно налаштовані активісти влаштували бійку, в ході якої прихожанин канонічної Церкви отримав травму голови. Коли на місце подій приїхав «клірик» ПЦУ, він, за словами владики Варсонофія, дав команду викинути його за огорожу церкви. Після тривалих протистоянь, Божественна літургія, яку очолив архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, все ж відбулася.

Попередній запис
Митрополит Митрофан: Гонителі Церкви воюють з Тим, Кого перемогти неможливо
Наступний запис
Під постійним тиском ПЦУ громада Пеньківки продовжує богослужіння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее