1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Маємо простити безумця і помолитись, щоб Господь послав зцілення», – ієрарх УПЦ про політика

«Маємо простити безумця і помолитись, щоб Господь послав зцілення», – ієрарх УПЦ про політика

Керуючий Рівненською єпархією УПЦ єпископ Пимен (Воят) прокоментував висловлювання голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука, в яких політик дозволив собі образу чернецтва. Коментар владики Пимена оприлюднила прес-служба єпархії.

«Є такі слова у Святому Писанні: «Рече безумний у своєму серці, “немає Бога”», але далі піснеспівець Давид пояснює, що всі шляхи безумця стануть нікчемними, оскільки він нехтує святим, не маючи страху Божого, любові.

Голова обласної ради Сергій Кондрачук, людина високо рангу, дозволяє собі у публічній площині називати монашество Української Православної Церкви смердючим і патлатим, феесбешними попами.

Монашество, на якому з древніх віків трималась Церква Божа, монашество, яке завжди було джерелом невпинної молитви, монашество – камертон духовності, ознака жертовності та служіння Господу, монашество – індикатор віри, дієвості та дійсності Церкви, монашество – є образом Христа, зректися усього заради Господа.

Монашество у великій кількості сьогодні присутнє в УПЦ. Жодна релігія в Україні не може представити таку кількість людей, яка виконала одне із прохань Ісуса Христа: «Візьми хрест свій і ходи за Мною!».

Коли монах приймає постриг, то відрікається від усього мирського, а прирікає себе на невпинну молитву Богу, служіння Йому та Святій Єдиносущній Трійці. У молитві на постризі є такі слова: «сладчайше прииму» знущання, брехню, обзивання, бо далі йтиму за Христом смиренно і з покорою Його святій волі.

І монашество готове прийняти слова, які чиновник, знову ж таки через своє безумство, дозволяє говорити.

Господь і Божий закон він древній, древніший, аніж наш світ, тому що Господь Вічносущий. Саме це мають пам’ятати і зрозуміти всі ті, хто у суспільстві підіймає руку на Церкву та на його служителів.

Один із Законів Божественної Волі, Закон Взаємодії, Закон Сівби та Жнив, каже: «Що людина посіє, те вона й пожне!».

Це означає дії, слова, скоєні, сказані людиною, неодмінно повертаються до неї назад.

«Божий млин меле повільно, але правильно», – у цій давній мудрості йдеться про Божественні Закони Творіння – суворі, непідкупні та невблаганні, дія яких часом вислизає від земного людського погляду.

Бог справедливий і досконалий. Так само справедливі та досконалі Закони, які Бог одного разу назавжди, заклав в основу Творіння. Ці Божественні Закони Творіння є наріжним каменем, на якому тримається вся будова.

Пан чиновник переступив грань – образив монашество, молитвеників і опору церкви.

Ми маємо простити безумця і помолитись, щоб Господь його врозумив, послав зцілення і простив йому, бо, певно, не відає, що творить», – каже ієрарх УПЦ.

Попередній запис
У Рівненській єпархії відзначили ювілей найстаршої ігумені України Алевтини (Сірук)
Наступний запис
Влада визнала, що на Київщині немає Московського Патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.