Втікач з УПЦ вірить в «умну» молитву та причащає католиків

Колишній клірик УПЦ на Київщині Євгеній Зотов, котрий перейшов до ПЦУ, розповів «Духовному фронту України», як служив на своїй парафії. З його слів, він «передає Господнє благословення всім» та причащає представників інших конфесій.

«Я не вірю, що коли людина читає молитви як заклинання, то вона дієва. Я вірю в “умну” молитву. Коли людина розуміє, як вона звертається, до господа Бога і що вона говорить. А у РПЦвУ, псалтир на церковнослов’янській мові, ну, точніше на “руско-болгарській”. Люди не знають цього руско-болгарського суржика. Вони читають тарабарщину. Я знаю по своєму приходу, коли люди беруть читати часи чи ще щось, та навіть паламар читає діяння св. Апостолів, чи іншу книгу, то майже в кожному слові є помилка, то як ця людина може зрозуміти що вона читає. А якщо вона не може зрозуміти, що вона читає, то не дивно, що вони не розуміють Ісуса Христа. Що вони ведуться на те, що моїм бабусям дзвонять і говорять, що ось, це прокляття до сьомого коліна, за те, що ви пішли в розкол і так далі. Тобто їх лякають, використовуючи язичницькі методи, антихристиянські.

Я Господнє благословення передаю абсолютно всім. На причастя до мене можуть прийти всі. Це обурювало інколи мого пономаря, що я причащав і тих, хто в ПЦУ, і католиків. Але де католики мають причащатись, якщо в селі немає католицького храму, а вони хочуть прийняти Ісуса Христа. Я причащаю людей без сповіді, тому що я вважаю, що це особиста справа людей, якщо вони вважають, що вони мають покаятись. Бо покаятись, це змінитись, це не перечитати список своїх гріхів, а це коли людина бажає змінитись», – поділився Євгеній Зотов.

Share on print
Share on email
Share on odnoklassniki
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on facebook
Підписуйтесь на наші соцмережі TelegramFacebook

Читайте також

Недавні записи

#УПЦ #УПЦ КП
Запропонувати новину
Scroll Up