1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Втікач з УПЦ вірить в «умну» молитву та причащає католиків

Втікач з УПЦ вірить в «умну» молитву та причащає католиків

Колишній клірик УПЦ на Київщині Євгеній Зотов, котрий перейшов до ПЦУ, розповів «Духовному фронту України», як служив на своїй парафії. З його слів, він «передає Господнє благословення всім» та причащає представників інших конфесій.

«Я не вірю, що коли людина читає молитви як заклинання, то вона дієва. Я вірю в “умну” молитву. Коли людина розуміє, як вона звертається, до господа Бога і що вона говорить. А у РПЦвУ, псалтир на церковнослов’янській мові, ну, точніше на “руско-болгарській”. Люди не знають цього руско-болгарського суржика. Вони читають тарабарщину. Я знаю по своєму приходу, коли люди беруть читати часи чи ще щось, та навіть паламар читає діяння св. Апостолів, чи іншу книгу, то майже в кожному слові є помилка, то як ця людина може зрозуміти що вона читає. А якщо вона не може зрозуміти, що вона читає, то не дивно, що вони не розуміють Ісуса Христа. Що вони ведуться на те, що моїм бабусям дзвонять і говорять, що ось, це прокляття до сьомого коліна, за те, що ви пішли в розкол і так далі. Тобто їх лякають, використовуючи язичницькі методи, антихристиянські.

Я Господнє благословення передаю абсолютно всім. На причастя до мене можуть прийти всі. Це обурювало інколи мого пономаря, що я причащав і тих, хто в ПЦУ, і католиків. Але де католики мають причащатись, якщо в селі немає католицького храму, а вони хочуть прийняти Ісуса Христа. Я причащаю людей без сповіді, тому що я вважаю, що це особиста справа людей, якщо вони вважають, що вони мають покаятись. Бо покаятись, це змінитись, це не перечитати список своїх гріхів, а це коли людина бажає змінитись», – поділився Євгеній Зотов.

Попередній запис
Делегація Вінницької єпархії УПЦ відвідала Сербську Церкву
Наступний запис
Вінницький паламар розповів, як Симеон Шостацький готувався до відходу в розкол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее