1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Коли Церква піддається нападкам, ми повинні ще більше проявляти до Неї любов», – Предстоятель УПЦ

«Коли Церква піддається нападкам, ми повинні ще більше проявляти до Неї любов», – Предстоятель УПЦ

Як віруючим пережити непрості часи, розповів Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Онуфрій в інтерв’ю «Церковній православній газеті».

Глава УПЦ розповів, як зберегати мужність в такі важкі часи. «Зараз саме той час, коли ми можемо показати свою духовну мужність і справжню любов до Христа. Треба бути вірними Богу не тільки в світлі дні. Коли настає темрява, ми теж повинні залишатися відданими учнями Спасителя. З євангельських сторінок відомо, як за часів земного життя Христа одні зберігали вірність Йому, а інші – зраджували і гнали Його. Так було і в наступні часи. І сьогодні кожен з нас повинен запитати себе: до якої групи ми належимо? До тих, які, дивуючись чудесам Спасителя, оспівували «Осанна!», а потім від Нього відвернулися? Або до тих, які стояли біля підніжжя хреста, коли Сина Божого паплюжили і розпинали? При об’єктивному розгляді себе, ми, швидше за все, опинимося серед перших. Найчастіше ми любимо Бога, коли все добре, коли за віру хвалять. Але що робити, якщо нас ображають і женуть? Потрібно дивитися на голгофський шлях Господа, на те, що Він дозволив Себе розіп’яти і покласти в труну. Це прояв крайнього самознищення Бога, заради нашого спасіння. Він показав приклад для всіх нас. Тому в складні періоди потрібно особливо старатися зберігати мужність. Коли Церква піддається нападкам, ми повинні ще більше проявляти до Неї любов», – пояснив Предстоятель.

Також Блаженніший Онуфрій висловився з приводу «реформ» для Церкви, і тих, хто пропонує зміни і нововведення: «Що станеться, якщо ми станемо перебудовувати Церкву – одне міняти, інше скасовувати, третє додавати? В такому випадку з Церкви вийде політклуб, людський інститут: він залишиться «церквою» тільки на словах. По-моєму, це ми не підходимо Церкві, а не Церква – нам. Вона завжди була, є і буде Тілом Христовим. І в цьому Тілі все гармонійно, все правильно побудовано. Якщо ми хочемо блага собі, якщо ми хочемо відновити в собі Божественну гармонію, то потрібно себе підлаштовувати під Церкву, а не навпаки».

Попередній запис
Представники ОБСЄ дізналися про стан справ в Луганській єпархії УПЦ
Наступний запис
Телеведучий закликає РНБО розібратися в церковному розколі України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее