1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Польська Церква стурбована поділом в сучасному Православ’ї

Польська Церква стурбована поділом в сучасному Православ’ї

14 грудня 2020 року ієрархи Польської Православної Церкви направили Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію лист, в якому виражається турбота про єдність Православ’я в сучасному світі.
«Поділ, який переживає сучасне Православ’я, призводить не до поширення вчення Христа, що проповідується Святою, Соборною і Апостольською Церквою, але до все більшої спокуси. Є нам про що думати, але це можливо лише в дусі любові і єдності у Христі. Якщо не ми впораємося з цим тимчасовим поділом, тоді це зроблять майбутні покоління. Але чому вони зможуть навчитися від нас і що про нас напишуть», – пишуть архієреї.
За їхніми словами, «в сьогоднішньому руйнованому поділами суспільстві найважливішим залишається те, що ми, як і раніше, залишаємося учнями і дітьми Єдиної Святої Соборної і Апостольської Церкви – Містичного Тіла Христового. Чисто людські слабкості і наші амбіції в цьому відношенні не повинні мати місця серед нас».
«Першість честі і гідності у ставленні до першого з нас, а також місце “Янгола” даної Церкви сформувала історія. Однак цей процес формувався на євангельській проповіді про любов більшого до меншого. Адже першість в Церкві полягає в служінні слабкому згідно зі словами Христа: “Хто хоче бути першим, нехай буде найменшим із усіх і слуга всім!” (Мк. 9: 35). Ці слова адресовані кожній віруючій людині, духовній та світській. У такій важкій ситуації першим стане той, хто протягне руку для примирення, і тим самим допоможе подолати поділ », – йдеться в документі.
Представники Польської Церкви підкреслюють: «Зрозуміло, історія визначила адміністративні кордони окремих народів. Не будемо втрачати того, що ми маємо! Давайте не будемо порушувати волю і настанови наших Предків! Давайте об’єднаємося навколо Божественної Літургії і не будемо витрачати наших духовних сил на справи, що мають другорядне значення для нашого спасіння!».
«Сьогодні ворог роду людського – диявол – робить все, щоб привести до знищення православних християн і їх Церкву. Найбільше йому докучає єдність, що виражається в загальній літургійній молитві. Давайте не будемо допомагати йому в нечестивих намірах, але будемо протистояти спокусі поділу. Цього вимагає від нас Бог, Святе Православ’я, історія і завтрашній день нашої Церкви», – йдеться на закінчення в документі.

Слідкуйте за нами в Telegram https://t.me/antiraskol

 

Попередній запис
Різдвяні богослужіння в Віфлеємі пройдуть без віруючих
Наступний запис
В єпископаті ПЦУ зростають симпатії до Філарета, – Михаїл Зінкевич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее