1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Каральні заходи проти коронавірусу не відповідають небезпеці, – Зарубіжний округ РПЦЗ

Каральні заходи проти коронавірусу не відповідають небезпеці, – Зарубіжний округ РПЦЗ

Портал credo.press опублікував текст послання Архієрейського собору Зарубіжного округу РПЦЗ, у котрому заявляється, що антихристиянські сили почали діяти відкрито під приводом епідемії.

«Стає зрозуміло, що нинішня коронавірусна криза штучно роздута по всьому світу для закріпачення людей. Слуги антихриста намагаються залякати людей, застосовуючи обман та набагато перебільшуючи небезпеку. У всьому світі засоби масової інформації одностайно твердять, що треба обов’язково слухати владу, котра, вочевидь, проводить експеримент із масового контролю населення. До неслухняних застосовуються нечувані каральні заходи, котрі не відповідають реальній небезпеці вірусу. Таке насилля над вільною свободою людини стало можливим тільки тому, що люди сильно залякані.

Безпрецедентна, безперервна, всесвітня пропаганда нав’язує нам викладення подій, котре є не що інше, аніж брехня, обман, з метою вселити страх та закріпачити.

Бог створив людину вільною, і диявол не має влади нікого насильно підпорядкувати собі. Диявол досягає влади над людьми за допомогою обману, хтивості та спокуси. За вченням Св. Писання, спокуса буде найбільш характерною рисою останнього часу. «Бо постануть лжехристи та лжепророки, і дадуть великі знамення та дива, щоб спокусити, якщо можливо, й обраних» (Матф. 24,24).

Для царства антихриста буде характерне: зневіра, всезагальне розбещення поведінки, хтивість, страх та насилля. Царство антихриста ще не прийшло, але вже відбувається встановлення нового світового порядку: насильницьке руйнування світової економіки, скасування елементарних прав та свобод, як наприклад свобода зібрань та свобода пересування. Вільні країни стали схожі на поліцейські держави. Антихристиянський дух проявляється у відвертому гонінні на релігію.

Церква Христова створена Самим Богом і тому служить лише Богу. Один з головних обов’язків цивільної влади це берегти свободу Церкви та надавати їй можливість служити Богу так, як їй поклав Сам Бог. Допоки цивільна влада виконує цей обов’язок, Церква Христова молиться про неї на кожному богослужінні і виконує, за можливістю, її законні вимоги. Там слід дотримуватись євангельських слів Спасителя: «Віддавайте кесареве кесарю, а Боже Богові» (Матф. 22,21).

Однак, якщо цивільна влада починає накладати на Церкву Христову вимоги, не відповідні заповідям або вченню Христа Бога, то Церква не може підкорятись таким богопротивним вимогам… Недавно влада штату Онтаріо (Канада) випустила закон, котрий забороняє Причащання Св. Таїн; також заборонений спів у храмах, вживання св. Води, спільні трапези тощо. Коли цивільна влада забороняє причащання Пречистого Тіла та Крові Христа – це для Церкви абсолютно неприйнятно. Але коли влада забороняє не лише Причастя, але й спів у церкві, вживання святої води, спільні трапези тощо, то це взагалі відверте та цілковите переслідування Церкви. Ми не можемо і не повинні підкорятись подібним вказівкам, направленим проти Церкви Христової та протилежні до заповідей Христа Бога», йдеться у посланні.

Попередній запис
У ПЦУ громадянин Росії та друг Гіркіна став митрополитом
Наступний запис
Антіохійського патріарха відвідала Посол Греції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее