1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Пасхальне привітання Предстоятеля УПЦ (ВІДЕО)

Пасхальне привітання Предстоятеля УПЦ (ВІДЕО)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вітає віруючих зі святом Світлого Христового Воскресіння.

Христос воскрес!

Цими вічно живими і дорогими серцю словами поздоровляю вас, дорогі брати і сестри, з великим і славним Празником Преславного Воскресіння із мертвих Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа!

Воскресіння Христове є найбільшим святом для християн. Свята Православна Церква Воскресіння Христове називає «празником Празник і Торжеством із торжеств» (Пасхальний канон, 8 пісня, ірмос), тому що у Воскресінні Христовому ми святкуємо перемогу життя над смертю.

Син Божий, Друга Іпостась Живоначальної Трійці, за Своєю безмежною любов’ю до нас, падших людей, прихилив Небо і зійшов на землю, взяв на Себе нашу людську природу, освятив її й спас її. Коли Спаситель висів на хресті, то Він розірвав рукописання наших гріхів, звільнив нас від влади диявола і забрав нас із руки його. Коли Спаситель, зійшов душею у пекло, це було завершенням іскупительного подвигу Спасителя.

Після цього почався тріумф перемоги. Христос воскрес із мертвих — і Своїм воскресінням зруйнував пекло, відняв силу у смерті, знову подарував нам вічне життя і блаженство та повернув нам втрачений Рай.

Але ми повинні знати, дорогі брати і сестри, що той Рай, який нам Бог повернув Своїм воскресінням, знаходиться не на землі, а — на Небі. Там цей Рай чекає кожну людину — він відкритий для всіх. На землі ми маємо себе підготувати до небесного Раю. А це приготування до небесного Торжества звершується через терпіння хвороб, скорбот, різних випробувань. Господь сказав Своїм послідовникам: «Страждання зазнаєте у світі, але будьте відважні: Я світ переміг!» (Ін. 16: 33) [«В мире скорбни будете: но дерзайте, (яко) аз победих мир» (Ин. 16: 33)].

Сьогодні нас спіткала чергова скорбота у вигляді вірусної хвороби. Не треба ані сумувати, ані впадати у розпач, треба мужньо все терпіти, тому що це є чергове випробування, через яке Господь хоче, щоб ми показали любов і до Нього, як до свого Творця, і до людей, які є нашими братами.

Не будемо сумувати і впадати у відчай, а будемо молитися, будемо каятися і будемо намагатися виправляти своє життя, налаштовувати його за Божественними законами. Тоді це випробування, яке ми зараз переживаємо, через недовгий час стане для нас черговою сторінкою минулої історії, в якій Господь випробовував ще раз нашу любов до Себе і до людей.

Ще раз вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, з великим днем Світлого Христового Воскресіння, з Пасхою Христовою! Бажаю всім мужності, бажаю всім здоров’я, спасіння і тієї благодатної сили, якою Господь переміг світ із його хворобами, скорботами, якою воскрес із мертвих, якою Господь подарував нам вічне спасіння і вічне життя.

Воістину Христос воскрес!

Попередній запис
Філарет отримав ще одну парафію в Європі
Наступний запис
Госпітальна парафія ПЦУ в Києві віддячила ректору КДАіС за допомогу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее