1. Главная
  2. /
  3. Новости
  4. /
  5. Автором петиції про знесення Десятинного монастиря УПЦ виявився голова громади язичників

Автором петиції про знесення Десятинного монастиря УПЦ виявився голова громади язичників

Союз Православних Журналістів повідомляє про те, що автором петиції на порталі столичної адміністрації з вимогою знести Десятинний монастир Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви виявився керівник громади язичників «Квітка папороті».

«Сьогодні браття монастиря ведуть активну місіонерську та благодійну діяльність, а це проведення хресних ходів, благодійні акції та концерти, і, подібно до великого князя Володимира, бореться з сатаністами-язичниками, які сьогодні своїми жертвопринесеннями і безчинним діями паплюжать святе місце», – йдеться в зверненні настоятеля на сайті обителі.

Примітно, що В’ячеслав Толпига увійшов в 2014 році до складу комісії з питань охорони культурної спадщини та культурних цінностей Громадської ради при Міністерстві культури України.

Згадуючи історичні події, нагадаємо, що президія міськради в 1936 році винесла рішення про знесення Десятинної церкви. Тільки в 2005 біля фундаменту зруйнованої церкви був встановлений храм-скинія, а 9 липня 2009 Синод УПЦ прийняв рішення про відкриття в Києві Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря.

У 2017 році рідновіри-неоязичники вже вимагали знести пам’ятник Хрестителю Русі в Києві Володимиру Великому та «скасувати чинний герб Києва і Київської міської ради – архістратига Михаїла», як релігійний символ християнства, який зображає «єврейського архістратига Міхаеля».

Також СПЖ зазначає, що Десятинний монастир знаходиться в десяти метрах від стародавнього язичницького капища і в сотні метрів від побудови главою «Київського патріархату» Філаретом сучасної резиденції з бетону і скла в Десятинному провулку на місці знесених історичних будівель 19 століття і прямо на фундаменті палаца князя Володимира, побудованого в 10 столітті.

Предыдущая запись
У КГГА уже есть разрешение на демонтаж зданий Десятинного монастыря УПЦ
Следующая запись
Радикалы из «С14» надругались над поклонным крестом в центре Киева

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Заполните поле
Заполните поле
Пожалуйста, введите корректный адрес email.

Последнее