1. Главная
  2. /
  3. Новости
  4. /
  5. СБУ видит нарушение закона в реконструкции собора УПЦ в Одессе, а в передаче Теплой Софии в пользование УПЦ КП — нет

СБУ видит нарушение закона в реконструкции собора УПЦ в Одессе, а в передаче Теплой Софии в пользование УПЦ КП — нет

Депутат Верховної Ради Віталій Купрій повідомив на своїй сторінці в Facebook про те, що СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом виділення Одеською мерією коштів на утримання Одеського кафедрального Спасо-Преображенського собору, пишуть Главновості.

Як пише депутат, він отримав відповідь на запит від голови СБУ Василя Грицака про те, що відкрито кримінальне провадження по ст.110-2 ККУ. Це означає фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України.

У своєму запиті депутат говорив про приховане фінансування Спасо-Преображенського собору, що належить Українській Православній Церкві, в розмірі 2,2 мільйона гривень на рік.

Спасо-Преображенський храм є найбільшим храмом Одеси і України. Він відновлений в 1999 році на місці зруйнованого в 1936 році храму 19 століття. Фінансування відродження собору здійснювалося Чорноморським Православним Фондом. Витрати склали 32 мільйони гривень, проте бюджетні кошти не використовувалися.

Варто зауважити, що в той же час депутата мало цікавив факт передачі Софії Київської УПЦ КП. Так само на це не звертають уваги в Службі безпеки України, як і на державне фінансування т.зв. реконструкції Луцького Свято-Троїцького Собору, де «Київський патріархат» здає в оренду приміщення.

Предыдущая запись
Украинские «православные» раскольники помолились с униатами
Следующая запись
Так кто больше засуживает на храм? В Кинаховцах дом церковного старосты собрал на Троицу более 90 верующих УПЦ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Заполните поле
Заполните поле
Пожалуйста, введите корректный адрес email.

Последнее