1. Главная
  2. /
  3. Новости
  4. /
  5. Епифаний заявил, что в ПЦУ ждут возвращения Филарета

Епифаний заявил, что в ПЦУ ждут возвращения Филарета

Глава ПЦУ Епіфаній Думенко в інтерв’ю Цензор заявив, що оточення Філарета сіє ненависть та агресію. Щодо напрацювань в УПЦ КП, то «патріарх», зі слів Думенка, їх втратив, але в ПЦУ продовжують чекати на його повернення.

«Зараз яскраво видно, що патріарх Філарет втратив, скажімо по-світському, ту команду, яку він мав, яку він створив. Потужну команду. Чому? Тому що керівник самостійно не завжди володіє всією ситуацією.

Часто патріарх Філарет, наприклад, приймав певні рішення, і ми, ті, хто оточували його, приходили, переконували, доводили, що він не правий. І він приймав цю думку. З часом. Його важко було переконати одразу в чомусь. У нього є така в характері впертість. Але, можливо, ця впертість і довела його до того, що він так примножив Українську православну церкву Київського патріархату. Тобто патріарх Філарет наполегливий, відданий, якщо він в чомусь переконаний, то він буде йти до кінця. Він молитовник, він постійно звершує богослужіння, скромний в побуті. Але, на жаль, як зараз всі констатують, що будучи скромним у побуті, він не скромний у тому, що стосується владних амбіцій. І це зараз яскраво видно. Але патріарх, можливо, вже розуміє всередині, що вороття не буде, що він залишився практично сам. Але от така риса характеру, його впертість, не дозволяє йому переглянути свої погляди і змиритися з більшістю, з абсолютною більшістю», – каже Епіфаній.

Предыдущая запись
Синод ЭПЦ заявил, что все, кто критикует их решение по ПЦУ, действуют «несвоевременно, неуместно и лукаво»
Следующая запись
Патриарх Иерусалимский Феофил: Все трудности, с Божией помощью, разрешатся

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Заполните поле
Заполните поле
Пожалуйста, введите корректный адрес email.

Последнее