1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Більше 1000 продуктових наборів роздала Церква нужденним у дні заворушень в Алма-Аті

Більше 1000 продуктових наборів роздала Церква нужденним у дні заворушень в Алма-Аті

На початку нового року в Алма-Аті та інших містах Казахстану почалися масові заворушення. Не працювали магазини, банкомати, людям ніде і не було на що купити продукти, предмети першої необхідності, медикаменти. Цими днями соціальний відділ Алма-Атинської єпархії не зупиняв свою роботу. Волонтери передали понад 1000 продуктових наборів багатодітним сім’ям, бездомним, самотнім людям похилого віку, людям з інвалідністю. Продовжив роботу і єпархіальний кризовий центр «Будинок для мами», де проживають вагітні та жінки з немовлятами, повідомляє diaconia.

«Кризисний центр розташований у тій частині Алма-Ати, де розгорталися страшні події, — розповів керівник соціального відділу Алма-Атинської єпархії протоієрей В’ячеслав Пугачов. — Прямо під вікнами центру будувалися барикади, грабіжники та мародери розоряли магазини та продуктові кіоски, палили автомобілі. Пробитись у цей район було неможливо. Мобільний зв’язок працював із перебоями. Завдяки запасам питної води, продуктів та ліків життя підопічних центру протікало відносно спокійно. Разом із співробітниками та волонтерами молоді мами міцно замкнулися у будівлі, нікуди не виходили, самі готували їжу та пекли хліб, самовіддано допомагали один одному, втішали, підбадьорювали та підтримували. Слава Богу, найстрашніше вже позаду».

Не припинялися богослужіння і в Іверско-Серафимівському жіночому монастирі в Алма-Аті, люди продовжували приходити в обитель у передріздвяні та різдвяні дні. Монастир надає підтримку незаможним, соціально незахищеним людям, багатодітним сім’ям. У обителі є присадибне господарство, де сестри вирощують овочі та фрукти, розводять птицю, виробляють напівфабрикати, консерви та готові продукти харчування, печуть хліб.

«Коли в Алма-Аті почалися хвилювання, а потім на вулицях почали лунати постріли та вибухи, зачинилися магазини. А в тих небагатьох, що були відчинені, неможливо було купити хліб. Тоді ми із сестрами монастиря вирішили збільшити обсяги випічки, і в обителі хліб не закінчувався, — поділилася настоятельниця монастиря ігуменя Любов (Якушкіна). — Люди приходили і розбирали свіжі, ароматні, навіть гарячі булки і буханці. Хто міг – жертвував на обитель невеликі кошти, хто матеріально бідував – брали хліб задарма».

Понад 300 незаможних людей отримали перед Різдвом продукти харчування в подарунок від монастиря. В обителі також є традиція: на Різдво робити солодку випічку — ягнят, маленьких баранчиків. Агнець – стародавній символ Христа Спасителя. 600 таких солодких подарунків сестри обителі роздали у перші дні Святок людям.

Попередній запис
Тест виявив наявність вірусу COVID-19 у Предстоятеля Білоруської Церкви
Наступний запис
На 93-му році життя помер найстарший за хіротонією ієрарх РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее