1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх Фанара закликав РКЦ «зосередитися на тому, що нас об’єднує»

Ієрарх Фанара закликав РКЦ «зосередитися на тому, що нас об’єднує»

6 жовтня 2019 року ієрарх Фанару митрополит Галльський Еммануїл (Адамакіс), очолив в Парижі традиційне богослужіння в честь пам’яті небесного покровителя міста – святого Діонісія Ареопагіта. На запрошення архієпископа Римо-Католицької Церкви Мішеля Опети, в цьому році екуменічна служба відбувалася в церкві Сен-Жермен-л’Осеруа на Луврській площі, повідомляє Оrthodox Тімеѕ.

У своїй проповіді митрополит розповів про зв’язки між Сходом і Заходом і закликав всіх «молитися за майбутнє християнської єдності».

Нагадавши про дар Папи Римського Франциска, котрий влітку цього року передав Константинопольському патріарху Варфоломію частину мощей апостола Петра, митрополит Еммануїл назвав цю подію «знаком надії для всіх християн».

«Сприяння екуменічному діалогу і єдності християн є плодом нашої роботи. Хоча ми не повинні ігнорувати те, що розділило нас, ми повинні зосередитися на тому, що об’єднує нас у загальному тисячолітньому минулому, проведеному в повному спілкуванні. Мета нашої сьогоднішньої молитви – розуміння, взаємна повага, любов і спільний шлях. День пам’яті святого Діонісія Ареопагіта служить відправною точкою для переосмислення і відновлення цієї колективної пам’яті, яку багато хто свідомо спотворює», – сказав ієрарх Константинополя.

Попередній запис
Недарма Варфоломій активно зустрічався з грецькими ієрархами, – публіцист
Наступний запис
Предстоятель РПЦ привітав західноєвропейські парафії з приєднанням до Руської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее