1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх УПЦ: Не чекайте Пасху – сповідайтесь і причащайтесь прямо зараз

Ієрарх УПЦ: Не чекайте Пасху – сповідайтесь і причащайтесь прямо зараз

Через особливості святкування Великодня в умовах карантину цьогоріч віряни не повинні відкладати сповідь і причастя, щоб до Страсної седмиці і світлого свята Христового Воскресіння підійти без «заборгованостей» у своєму духовному житті. Про це вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій (Снігірьов), повідомляє СПЖ.

На думку ієрарха, «який би варіант зустрічі Великодня нас не очікував, всім вірянам УПЦ в цих непростих умовах вже зараз треба активно готуватися до зустрічі світлого свята Христового Воскресіння». Причому готуватися, зазначив він, потрібно активніше, ніж зазвичай.

«Великдень буде незвичайним. Тому хто ще не встиг сповідатися і причаститися, це треба прямо зараз, не відкладати на Великий Четвер. Хто часто причащається, той повинен використовувати кожну можливість зараз, поки йде піст, приступити до Чаші. Враховуйте, що у Великодню ніч у цьому році масових причащань не буде, це точно.

Ті, хто планував під час посту взяти участь у таїнстві Єлеопомазання, не тягніть, часу вже немає, соборуйтесь терміново, на дому, або маленькими групами в храмі, де як прийнято. Все потрібно “підтягнути” в своєму духовному житті, щоб у цьому році до Страсної седмиці і Великодня підійти вже без “заборгованостей”. Це найголовніше», – пояснив владика Феодосій.

Фото: pravoslavie.ru

Попередній запис
Ніхто нас не відлучить від Великоднього торжества, – архієпископ Феодосій
Наступний запис
Пасху святкували під час чуми, відсвяткуємо й зараз, – Легойда про карантин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее