1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх УПЦ відвідав громаду, котра цілодобово охороняє свій храм від рейдерів ПЦУ

Ієрарх УПЦ відвідав громаду, котра цілодобово охороняє свій храм від рейдерів ПЦУ

23 лютого 2020 року вікарій Рівненської єпархії УПЦ єпископ Дубенський Пимен звершив Божественну літургію у Свято-Покровській церкві села Рясники Гощанського району Рівненської області. Про це повідомляє кореспондент СПЖ.

Від імені керуючого Рівненською єпархією УПЦ митрополита Варфоломія владика Пимен передав активу релігійної громади УПЦ села Рясники благословенні грамоти та подякував за вірність Христовій церкві. На літургії були присутні близько двох сотень вірян УПЦ, які проживають у селі.

«Я скажу, що не тільки для людей, але і для мене ця літургія була особливою, якесь маленьке диво, дароване Богом, – розповідає єпископ Пимен. – Під час останнього протистояння під дверима цієї церкви я молився і просив Господа, щоб він сподобив мене звершити в цих намолених стінах Божественну літургію. І це сталося!».

Віряни Української Православної Церкви села Рясники вже шість років, довше за інші громади, постраждалі від УПЦ КП і ПЦУ, відстоюють право молитися у своєму храмі.

За цей час прихильники ПЦУ двічі захоплювали храм, а керівники обласного рівня двічі видавали розпорядження про почергові богослужіння в церкві. Численна громада пережила десятки судів, які приймали рішення і на їхню користь і на користь ПЦУ. Тепер, щоб не допустити до церкви активістів ПЦУ, яких у селі небагато, віряни УПЦ встановили цілодобову охорону свого храму: вночі – несуть вахту чоловіки, а вдень – жінки.

Фото СПЖ.

Попередній запис
У провалі Юраша звинуватили Офіс Президента та православні ЗМІ
Наступний запис
Чого не варто очікувати від зустрічі в Аммані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее