1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Ієрарх ПЦУ порівняв свої програші в суді за майно громад УПЦ з трагедією під Іловайськом

Ієрарх ПЦУ порівняв свої програші в суді за майно громад УПЦ з трагедією під Іловайськом

«Ієрарх» ПЦУ на Хмельниччині Антоній Махота відреагував на те, що вже два судові позови громад УПЦ проти незаконної перереєстрації юридичних осіб на користь нової церковної організації були виграні позивачами. Махота заявив у Facebook, що «жоден український храм, жодна українська парафія на Хмельниччині не повернеться в московське духовне ярмо», вочевидь, анонсувавши таким чином, що виконувати рішення судів у ПЦУ не збираються.

«Фактично – це духовний Іловайськ, це зрада національним, державним і духовним інтересам Держави Україна», – заявляє «владика», порівнявши свої судові негаразди за чуже майно з кровопролитною трагедією.

Як наголошують у Хмельницькій «єпархії» ПЦУ, вони оскаржуватимуть усі ці рішення, подаватимуть апеляцію і продовжуватимуть боротьбу у юридичній площині, бо «Московський Патріархат організував судові процеси з метою захопити майно громад та створити неспокій».

«Мета в них одна – не дати спокійно розвиватися молодій Православній Церкві України, створити якомога більше перешкод для зміцнення Автокефальної Православної Української Церкви, відтягнути сили і час, які ми можемо і хочемо витратити на духовне зростання духовенства та вірян, примноженням християнської віри на теренах України», – пише Махота, не пояснюючи, чому ПЦУ обов’язково повинна розвиватись за рахунок майна громад УПЦ.

Найімовірніше, що представника ПЦУ так вразили вже як мінімум дві виграні в судах справи за позовами громад УПЦ проти незаконної перереєстрації на користь нової церковної структури. Цікаво, що у цих прецедентах позов стосувався не власне ПЦУ, а незаконних реєстраційних дій Хмельницької ОДА, у якій вже заявили в одному випадку, що апеляцію подавати не будуть.

Попередній запис
Громада УПЦ у селі Махнівка просить допомоги в будівництві нового храму
Наступний запис
Грецький професор церковного права розповів про «небезпеку» наради в Аммані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.